lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2023. október 8., 16:45
Frissítve: 2023. okt. 11. 23:07

A motorosok jó emberek

Több mind 90 motoros gyűlt össze Párkányban a V2 rock pub melletti parkolóban, hogy részt vegyenek a szezonzáró guruláson, ami egyúttal jótékonysági kezdeményezés is volt.

motorosok Párkány
Fotó: Bokor Klára

A gyülekezők elmondják, lassan el kell tenni a motorokat és jó lesz még a barátokkal egyet motorozni a kellemes őszi nyárban. A legtöbb csodajárgány Suzuki gyártmányú motor, de érkeztek felújított múzeumi darabokkal és krosszmotorokkal is.

motorosok Párkány
Középen a főszervező Bednár Dezső
Fotó:  Bokor Klára

Bednár Dezső nánai szervező ismerteti, a Nána – Kéménd – Bény – Kéty – Farnad – Nagyölved – Szőgyén - Köbölkút – Párkány útvonalon indulnak a körülbelül 72 kilométeres útra, amely egész hosszúban biztosítva van a motorosok számára.

„Mikor már több motoros barátunk is elhunyt, gondolkodtunk a feleségemmel, mi lehetne emlékükhöz méltó. Ekkor találtuk ki, hogy májusi szezonnyitó gurulásunkat az ő emlékükre szervezzük. Ilyenkor megkoszorúzzuk sírjaikat és pár kis történettel emlékezünk rájuk.

A mostani szezonzárót viszont a jótékonyság hatja át. Már tavaly is megmutattuk, mennyi emberség lakozik a motorosokban amikor a kétéves Boglárkának segítettünk, jelen esetben pedig a szőgyéni Laczkó családot szeretnénk támogatni, akik miután pár éve elvesztették fiukat, most még a házuk is leégett. Szó szerint nem maradt semmijük”

– sorolja Dezső. Kitér arra is, létrehoztak egy facebook csoportot, ahol minden motoros hírt, szerveződő találkozók időpontjait megosztják egymással.

motorosok Párkány
Fotó:  Bokor Klára

A kétyi Marika is eljött a párjával, akivel hosszú utakra is együtt mennek. Megtudom, Laczkó Gabika, akiknél a tűzeset történt az osztálytársa volt, Gabika férje pedig Kétyről származik. Ők úgy érezték, mindenképpen itt a helyük. A köbölkúti Miro első alkalommal vesz részt a guruláson. A sok évtizedes kamionos tapasztalattal rendelkező sofőr hatvanévesen gondolta úgy, motorozni kellene. „Még nagyon kezdő vagyok” – mondja mosolyogva.

motorosok Párkány
Miro Köbölkútról
Fotó:  Bokor Klára

Mostanában még egy gond nyomja a motorosok lelkét. A tulajdonosok eladták azt az épületet, ahol találkozóhelyük, a V2 rock pub található. Az év végig más helyre kell költözniük. „Kinéztünk egy helyet, a volt kisegítő iskola tornatermét, ami megfelelne erre a célra. Az épület a városé, ezért kérvényezni fogjuk a bérbevételét, hogy továbbra is legyen helye a rockkultúrának a városban. Szerveződik már az aláírásgyűjtés, amit aztán eljuttatunk a hivatalba” – tájékoztatott terveikről Bednár Dezső.

motorosok Párkány
A szervező csapat
Fotó:  facebook

A motorok felbúgtak, a lóerőket alig lehetett féken tartani, majd az egész régióból összesereglett motorosok elindultak idei utolsó közös útjukra.

A motorosok tegnap átadták a bajba jutott szőgyéni Laczkó családnak a jótékonysági motorozás során összegyűlt adományt 1160 eurót. Amint ahogy arról portálunkon is hírt adtunk, augusztus 22-én lobbant lángra a család háza, mintegy 50 ezer euró kár keletkezett. Szinte mindenük odalett. Köszönjük nektek, hogy ilyen jó emberek vagytok - mondtak köszönetet hálatelt szívvel Laczkóék.

 

Motorosok
A fotó az átadáskor készült
Fotó:  Facebook
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.