2021. december 4., 19:01

A Mikulás vesztegzár idején sem tétlenkedett, mosolyt csalt a gyermekek arcára

A komáromi Nec Arte Nec Marte Komárom-Komárno Polgári Társulás idén is sok gyermeket örvendeztetett meg a december 4-én délután belvárosi szolgálatra rendelt Mikulásával. A nagyszakállú ugyanis lockdown idején sem kerülheti a munkát s a Klapka tér környékén bevásárolgató vagy éppen ebéd utáni egészségügyi sétát tevő családokat csomagokkal ajándékozta meg, sőt, fényképezkedett is velük. Cserébe szívesen fogadta az önfeledt gyermekmosolyokat és a kedves hálaverseket, dalokat.

 A Mikulás országzár idején sem tétlenkedett, mosolyt csalt a gyermekek arcára
Médialapozó
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó
Mikulás az idei segítőtársaival

"Úgy gondoltuk, a gyerkőcök a világjárvány idején sem foszthatók meg attól az örömtől, hogy személyesen találkozzannak a Mikulással. Ezért a jó szokásunkhoz híven idén is vásároltunk, illetve jó szándékú adakozóktól gyűjtöttünk édességeket, amelyekből sajátkezűleg 200 csomagot készítettünk. Azokból sok a belvárosban szombaton 15 órától kora estig sétálgató Dobi-Robi-Mikulásunk puttonyába került. Többet a helyi gyermekotthonba juttattunk el, s az egyik érintett szülőn keresztül a speciális alapiskolába járó autista gyerekeknek is küldünk néhányat. A megmaradt csomagokat ahogy tavaly, úgy idén is a kórház gyermekosztályának bejáratához visszük, ahol azokat a nővérkék veszik át, és osztják szét az éppen náluk gyógyulgató páciensek között, hogy javuljon a közérzetük" – mondta el a Ma7-nek Fazekas Tímea alias Ethey Katz, a polgári társulás egyik „motorja“.

 A Mikulás országzár idején sem tétlenkedett, mosolyt csalt a gyermekek arcára
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó
Végre megérkezett a várva várt Mikulás!

Értesüléseink szerint az előző napon több helyi óvodába is bekopogtatott egy-egy teli puttonyt cipelő nagyszakállú, hogy megédesítse a lurkók napját. Természetesen, mindenhová védőmaszkban, fertőtlenített kézzel, védettségi igazolvánnyal felvértezve érkezett. Vasárnap és hétfőn pedig már odahaza, családi körben várható a Mikulás. Annak érdekében, hogy senkinek a háza táját ne kerülje el, érdemes e mondókával csalogatni őt: Bár hó még nem lepi a tájat, s nem feledjük az országzárat, kérjük, hogy ne riasszon el a Covid, várva várt csomagjaid vissza ne vidd! A csizmáink már tisztán ragyognak, maszkban várunk, felénk is gyere holnap...! Attól nem kell tartani, hogy valakinek virgácsot visz, mert nekünk elárulta: a jövő évi energia-áremelés miatt azt inkább meghagyja magának, hogy legyen mivel fűtenie...

 A Mikulás országzár idején sem tétlenkedett, mosolyt csalt a gyermekek arcára
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó
Mi szép mondókát és dalt is tudunk...
 A Mikulás országzár idején sem tétlenkedett, mosolyt csalt a gyermekek arcára
+13 kép a galériában
Megosztás