2021. június 28., 15:17

A megújult tőketerebesi uszoda várja a látogatókat

Ebben a kánikulai melegben különösen örömteli az a hír, mely szerint megújult a tőketerebesi fedett uszoda, és  június 25-e óta várja a látogatókat.

Tőketerebes-uszoda
Fotó: TASR/Roman Hanc/
A megújult tőketerebesi fedett uszoda
Miután 2012-ben az uszoda végleg bezárt, a polgárok részéről felerősödött az az igény, hogy járási központunknak legyen saját uszodája. S mert a létesítmény már állt, csak  nem volt használható állapotban, a város önkormányzata a felújítás mellett döntött”

– mondta a sajtónak Marek Čižmár, független polgármester.

A megújult uszoda ráadásul kiegészült szálláslehetőséggel, fitness részleggel és szaunával is. Mindez kb. 3,3 millió eurót emésztett fel (áfa nélkül).

Az összeg tartalmazza a 2015-ben elnyert 432 ezer eurós és a 2018-ban kapott 500 ezer eurós célzott kormánytámogatást, illetve a 294 ezer eurós regionális hozzájárulást. Tőketerebes saját költségvetéséből 2 millió euróval járult az átépítéshez – egészítette ki az elmondottakat a város polgármestere, aki bízik abban, hogy a megújult létesítményt nemcsak a város, hanem a régió lakói is igénybe veszik majd. Az új szolgáltatások az iskolák diákjait és az időseket is várják.  

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!