2021. január 31., 10:26

A Losonci járásban nem kellett, Losonc városa mégis megismételte a tesztelést

Az országos szűrés rendkívül örvendetes eredménnyel zárult a Losonci járás számára. A pozitivitás aránya csupán 0,65% volt, ami az országos átlag alatt maradt.

Fotó: FB/Losonc város

A Losonci járásban tehát nem kellett megismételni a tesztelést. Losonc önkormányzata azonban szerette volna. Annak érdekében, hogy minél jobban csökkenjen a pozitivitás aránya a régióban, mobil gyűjtőhelyeket hoztak létre a városon belül, ahol a hétvégén önkéntesen lehet teszteltetni.

Szeretnénk a lehető legjobb szakaszba kerülni a COVID automata elindítását követően, ami a gyermekek gyorsabb visszatérését is jelentheti az iskolai létesítményekbe"

– tájékoztatott a város közösségi oldalán Alexandra Pivková polgármester.

Losoncon szombaton és vasárnap 8.00 és 20.00 óra között tesztelnek. Hat mintavételi pontot alakítottak ki, ahol többnyire regisztráció után, két helyen pedig anélkül is lehet teszteltetni.

Szombaton összesen 560 ember vett részt a szűrésen a nógrádi városban. Közülük csupán ketten bizonyultak pozitívnak (0,36%). A polgármester elmondása alapján a tesztelés lehetőségét főleg azok használták ki, akiknek a munkájuk miatt, vagy a vörös zónába tartozó járásokba való utazáshoz szükségük van a negatív teszteredményre. Illetve több Ausztriában dolgozó is élt a lehetőséggel.

Az országos szűrést vasárnap is folytatják Losoncon.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!