2019. május 7., 14:54

A legtöbb, amit gyermekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak

A csicseri alapiskola idén fennállásának 60. évfordulóját ünnepli. A jubileum alkalmából gálaműsorra került sor a Csicseri Művelődési Ház nagytermében, a helyi iskola pedagógusai, a helyi önkormányzat és a lelkes önkéntesek összefogásával.

Csicser
Médialapozó

Meghívásuknak örömmel tettek eleget az iskola egykori igazgatói, tanítói, nevelői, alkalmazottai. Jelenlétével megtisztelte az iskolát Herczeghné Petneházy Melinda asszony, Gabri Rudolf, a nagykaposi Magyar Ház képviseletében, valamint Dobos Géza mérnök, a Nagykaposi Városi Hivatal iskolaügyért felelős megbízottja. A község polgármestere, Hajdók Vince, a helyi önkormányzat képviselői, a történelmi egyházak előjárói szintén tiszteletüket tették a gálaműsoron. Természetesen az ünnep nem lett volna teljes az Ung- vidéki alapiskolák, művészeti alapiskola és a helyi óvoda képviseletében megjelent  igazgatók nélkül.

A műsor bevezetőjében Markó Erzsébet igazgatónő, valamint Hajdók Vince polgármester köszöntötte a vendégeket. Beszédükben hangsúlyozták gyökereink, identitásunk megőrzését, „templomaink és iskoláink” megtartását, valamint jövőbeli kötelességeinkre hívták fel a figyelmet.

Balázs Lilla, Petőfi-ösztöndíjas koreográfiájával, elsőként, az alapiskola tanulói mutatták be műsorukat. Őket a Komócsa néptáncegyüttes produkciója követte, Csanak Szabolcs vezetésével, aki szintén a csicseri alapiskola tanulója volt. Műsorukban Ung-vidéki és Bodrogközi táncokat mutattak be.

Utánuk az alapiskola pedagógusaiból és barátaikból alakult Kincsem zenekar szórakoztatta a közönséget, néhány dal erejéig.

Az iskola egykori pedagógusa, Balogh Malvin, napjainkban a nagykaposi Erdélyi János Vegyeskar karnagya. A jelenlévők nagy örömére és megtiszteltetésére, a kórus is elfogadta a meghívását, ezzel is emelve az ünnep fényét.

Valamennyi meghívott vendég egy-egy szál virágot és emlékplakettet vehetett át, munkájukért köszönetként.

A gálaműsor zárásaként igazi premiernek lehetett tanúja a közönség. Vadkerti Imre és Zsapka Attila neve immár ismerősen csenghet Ung-vidéken és Bodrogközben egyaránt. Bennük a hiteles, igényes verséneklés képviselőit, tolmácsolóit ismerhettük meg. Ezúttal azonban olyan formációban láthattuk őket, ahogyan Ung-vidéken ez idáig sosem. Nos, a trió harmadik tagja nem más volt, mint a Kormorán zenekar kiváló billentyűs-zeneszerzője, Szűts István. Műsorukat hatalmas tapssal jutalmazta a közönség.

A gálaműsor záródalaként a Kincsem zenekar és a Vadkeri-Zsapka-Szűts Trió közös előadásában, pedig együtt zengte a publikum: „Kezedben a jövő: szívedben az erő!/ Megmaradunk: mert összefogunk!”

Forrás: Szilvási Tibor

Csicser
+12 kép a galériában
Megosztás
Címkék