2022. szeptember 21., 10:27

A kürti diákok is belekapcsolódtak az Európai Mobilitás Hetébe - KÉPEKKEL

Ez az első év, hogy a kürti alapiskola részt vesz a programban, de a kürti gyerekek közül máskor is sokan járnak biciklivel vagy gyalog iskolába. Most egészen leleményes közlekedési módokat is kifundáltak.

mobilitás-0
Médialapozó
Fotó: kürti AI

Melecski Andrea igazgatóhelyettes asszony elmondja, ezzel a héttel méginkább az egészséges életvitel és a környezetvédelem felé szeretnék fordítani a diákok figyelmét. Azok kaphatnak pecsétet - az erre az alkalomra kiállított igazolványukba -, akik busszal, kerékpárral, gyalog vagy egyéb alternatív módon jutnak az iskolába. Az ilyen közlekedés sok haszna mellett önállóságra és egymásra figyelésre is ösztönöz.

Az első napon a hideg idő ellenére a fűri gyerekek Balogh Viktória és Pócs Krisztina tanító nénik kíséretében biciklivel kerekeztek Kürtre, de a helyi gyerekek és a szülők is találékonyak – érkeznek rollerrel, görkorcsolyával, gördeszkával, van, akiket apuka, anyuka tolt kárén vagy talicskán, de olyanok is voltak, akiket nagyszüleik a hátukon hoztak. 

„Sok esetben kihívás ez a szülőknek is, ki kell lépniük a komfortzónából, amit elmondásuk szerint ők is élveznek” – tette hozzá az helyettes.

mobilitás-1
Fotó:  Kürti AI

Melecski Andrea kitért arra is, hogy a község plébánosát Ďurás Márk atyát és a Majer István Cserkészcsapatot is sikerült a kezdeményezés mellé állítaniuk.

Azok is pecsétet kapnak igazolványukba, akik vasárnap gyalog, kerékpárral vagy más rendhagyó módon jutnak el a szentmisére és azok is, akik a cserkészgyűlésre mennek ugyanígy.

A hét kezdetén Kovács Tamás látogatott el az iskolába, aki kerékpárral járta végig Európa bizonyos országait. Bíztatta a gyerekeket a biciklizésre, hiszen ilyen módon közlekedve jobban megismerhető a bejárt ország, az ottaniak életvitele, gondolkodásmódja, és életre szóló barátságok is köttethetnek.

A sorsolásba az kerülhet bele, aki a hét nap alatt legalább öt pecsétet összegyűjt. Külön lesznek díjazva a legeredetibb ötletek és a legtöbb pecséttel rendelkező is”

– mondja végszóként Melecski Andrea.

mobilitas-6
+9 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.