A kormány folytatja kihelyezett üléseinek sorát

ma7 | TASR 2019. május 15., 12:40

Folytatja kihelyezett üléseinek sorozatát a kormány a legkevésbé fejlett régiókban. Kedden Tapolyhanusfalván tárgyalt, szerdán Tőketerebesen ülésezik. A kabinet a régió fejlesztésére vonatkozó cselekvési terv megvalósítására összpontosít.

Fotó: TASR

A kabinet a június 30-ig folyósítandó egymillió eurós regionális hozzájárulásról is tárgyal. A legtöbb pénzt, 200 ezer eurót a tőketerebesi kulturális és közösségi központ épületének hőszigetelésére és felújítására szánják. Tiszacsernyő 90 ezer eurót kaphat a kormánytól a ravatalozó felújítására és korszerűsítésére.

A gálszécsi nyugdíjasklub hőszigetelésére, a tető és a mosdó felújítására 34 ezer eurót szánnak. Lelesz önkormányzata mikrobuszt vásárolhat 20 ezer euróból, a tőketerebesi Szent György alapiskola és óvoda 30 euró euró támogatást kap futballpálya építésére.

A kormány több önkormányzat számára nyújt anyagi segítséget járdák és utak építésére, kultúrház-felújításra. Gyülekezeteket és más szervezeteket is támogatnak, például a királyhelmeci római katolikus plébániát 15 ezer euróval.

Az első idei kihelyezett kormányülés január 16-án volt Szinnán, másnap Lőcsén, február 12-én Nagyrőcén, február 13-án Feleden, március 19-én Gölnicbányán, március 20-án Héthárson, április 9-én Mezőlaborcon, április 10-én Bártfán, május 14-én Topolyhanusfalván tárgyalt a kormány.
0 HOZZÁSZÓLÁS