cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. június 13., 19:04

A kórházban meghalt a fiatal lány, akit a dunaszerdahelyi Thermalparkban újra kellett éleszteni

Múlt szombaton a dunaszerdahelyi termálfürdőben szomorú esemény történt. Egy 14 éves lány, Laura a kora esti órákban elmerült a nagy hidegvizes medencében, és csak hosszú percek után vették észre. Laura azóta sajnos elhunyt.

thermalpark.sk1_
Galéria
+3 kép a galériában
A dunaszerdahelyi termálfürdő
Fotó: thermalpark.sk

A Nový Čas értesülései szerint a lány epilepsziás rohamot kapott és elmerült a vízben, amit csak percek múlva érzékelt egy közelben lévő vendég, aki beúszott érte és kihúzta a lányt a felszínre. Laurát az úszómesterek és a kihívott mentők próbálták újjáéleszteni. Miután ez sikerült, megpróbálták stabilizálni az állapotát.

A 155-ös segélyhívó kezelője egy gyorsmentőt és egy mentőhelikoptert is küldött az életveszélyben lévő kiskorúhoz. Sikeres újraélesztése és intubálása után mesterséges lélegeztetés alatt helikopterrel a pozsonyi Országos Gyermekbetegségek Intézetébe szállították”,

mondta Petra Klimešová, a Szlovák Köztársaság Sürgősségi Szolgálata Műveleti Központjának szóvivője.

A bűnügyi rendőrség nyomozója testi sértés bűntette miatt indított büntetőeljárást az ügyben”,

közölte Zlatica Antalová, a nagyszombati megyei rendőrség szóvivője. Az uszoda vezetősége is komolyan foglalkozik a balesettel.

thermalpark.sk2_
A dunaszerdahelyi termálfürdő - illusztrációs felvétel
Fotó:  thermalpark.sk
Jelenleg vizsgáljuk a történtek pontos körülményeit és módját. Több állítólagos információnk van, és ezek ellentmondásosak. Magam sem vagyok tisztában ezzel”,

mondta korábban Somogyi Gábor uszodaigazgató, majd így folytatta:

A helyszínre kihívták a rendőrséget, akik több tanút és résztvevőt is meghallgattak, együttműködünk a nyomozásban, minden dokumentumot átadtunk, pl. a kamerafelvételt, mert nekünk is érdekünk, hogy kiderüljenek a tények. Annyit tudunk, hogy a hölgy a víz alá került, és tovább maradt ott annál az időtartamnál, ami alatt még nem károsodna az egészsége. Kihúzták, elsősegélyben részesítették, a kihívott mentők újraélesztették, majd stabilizálódott a vérkeringése és a pozsonyi kórházba szállították.”
thermalpark.sk3_
A dunaszerdahelyi termálfürdő - illusztrációs felvétel
Fotó:  thermalpark.sk

Az igazgató elmondása alapján a vízimentőik a helyszínen voltak, akik azonnal közbeléptek.

Odarohantak kezelni az ügyet, de arról nem tudok nyilatkozni, hogy pontosan mi történt és ki mit csinált. Őszintén kívánom a lánynak, hogy állapota stabilizálódjon, javuljon és az esetnek ne legyenek maradandó következményei. Sok erőt és pozitív energiát kívánunk neki és szüleinek”,

zárta gondolatait az igazgató – tudtuk meg a Nový Čas tegnapi cikkéből.

A mai hír azonban mindenkit sokkolt, ugyanis Laura a kórházban elhunyt. Hogy miért nem tudott segíteni az úszómester a lányon azonnal és miért teltek el hosszú percek az újjáélesztéséig, az még nem tisztázott, mindenesetre azóta a rendőrség átminősítette az esetet, és emberölés ügyében nyomoz. Értesüléseink szerint a jókai illetőségű Laura magyar nemzetiségű, epilepsziával élő kamaszlány volt.

thermalpark.sk1_
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.