2022. január 19., 16:20

A korcsolyapályán indult újra a pozsonyvezekényi közösségi élet

Modern korcsolyapályát állítottak fel a mátyusföldi Pozsonyvezekényen. A helyi kultúrház melletti sportpályán sokan használják ki a téli lehetőséget. A korcsolyapályát január végéig bérelte ki az önkormányzat.

Korcsolyapálya
Galéria
+1 kép a galériában
Korcsolyapálya Pozsonyvezekényen
Fotó: Zupko Tamás, Hobot Erika

Pozsonyvezekény község korcsolyapályát állíttatott fel a kultúrház melletti multifunkciós területen. A jégpályát a helyi alapiskolások és óvodások is kiélvezik.

A nyilvánosság számára délután háromtól kora estig, nyolcig tart nyitva. A korcsolyapálya január végéig lesz felállítva Pozsonyvezekényen.

Zupko Tamás, a falu polgármestere elmondta, ezt a pályát decemberben a közeli Nádszegen használták. Már akkor érdeklődött, miként lehetne a vezekényi iskolásokat átvinni Nádszegre korcsolyázni legalább egy-két tornaóra erejéig.

A jégpálya alapját, amelyet az önkormányzatok egy nádszegi cégtől bérelhetnek - viaszos lapok képezik, ezeken lehet korcsolyázni. A pálya közel kétszáz négyzetméteres, 12x16 méter. Pozsonyvezekényen az elmúlt két évben sikerült megspórolni a szilveszteri tűzijátékra szánt pénzt, abból bérlik a korcsolyapályát.

Minden délután sok gyermek, szülő, nagyszülő fordul meg a korcsolyapályán, nem csak vezekényiek, a környező falvakból is jönnek szórakozni az emberek.

Az iskolának az önkormányzat vásárolt állítható korcsolyákat, hogy iskolaidőben minden gyermek ki tudja használni a jégpálya nyújtotta lehetőségeket.

A polgármester elégedetten meséli, hogy a helyi Csemadok vezetősége a hétvégén jó hangulatot teremtett a korcsolyapálya körül: szólt a zene, forralt bort, meleg teát kínáltak a korcsolyázó családoknak, így újra elindult a közösségi élet a faluban.

Korcsolyapálya
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.