2023. június 9., 08:32

A koraszülöttekért pattogtathatnak a fővárosban

Pattogtass a lélegzetért – ez a neve annak a jótékonysági rendezvénynek, melynek keretében ma adományokat gyűjtenek a koraszülött gyermekek javára a fővárosban.

inkubátor
Illusztrációs felvétel
Fotó: Pexels

A gyűjtésre az Eurovea bevásárlóközpontban kerül sor, a koraszülötteket támogató Malíček polgári társulás szervezéséven. Az esemény fő partnere a Szlovákiai Kosárlabda Szövetség, az adakozni vágyók a kosarasokkal pattogtathatnak ma 14 és 18 óra között.

Az első lélegzetvétel a koraszülöttek számára nem magától értetődő, a légzésért ezeknek a gyerekeknek meg kell küzdeni. Ezeknek a gyerekeknek az életbe való elindulását közösen segíthetjük, sporteseményekkel, nyilvános gyűjtésekkel. A bevételt légzőkészülékek vásárlására fordítjuk"

– mondta Ľubica Kaiserová, a társulás elnöke.

Szlovákiában minden 13. gyermek koraszülött. "A koraszülés számos kockázatot hordoz, törékeny kisbabák születnek, akiknek szó szerint meg kell küzdeni az életért. Az ő életük nagyban különbözik a kihordott babékétól" – tette hozzá Kaizerová.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.