2023. május 25., 14:41

A komáromi Tesco parkolójában „sátorozó” idős asszony életének szálai Nagymácsédra vezetnek

Több tízezer embert mozgatott meg annak az idős asszonynak a hányattatott esete, akiről napokkal ezelőtt kiderült, az észak-komáromi Tesco parkolójában lakik egy sátorban. Magdi néni sorsának rendzését egy tanyi vállalkozó vette a kezébe. A szálak a mátyusföldi Nagymácsédra vezetnek.

Komárom Tesco néni
A 84 éves Magdi néni hetek óta él az észak-komáromi Tesco parkolójában
Fotó: kemma.hu

A napokban jelent meg a közösségi médiában egy segítségkérésre mutató felhívás. A poszt megosztója azt közölte a publikummal, egy idős asszony vert sátrat az észak-komáromi Tesco parkolójában. Az asszonynak nincsenek közelebbi hozzátartozói vagy rokonai.

Az eredeti posztot, amit én is láttam a Facebookon, 40 ezren osztották meg. Ez alapján mentünk a parkolóba, és kerestük meg a nénit. Szomorú tapasztalat ez, hogy pár ember lerendezi egy megosztással a segítségnyújtást, páran azért visznek egy kis ennivalót, egy üdítőt, de ettől még nem oldódik meg a fő probléma, hogy iratok nélkül az utcán él egy 84 éves néni. Mi már több családon segítettünk, adományt gyűjtöttünk, így nem is volt kérdéses, hogy most is azonnal megyünk

– mondta Nagy Ernő, tanyi vállalkozó és párja Kovács Veronika az esetet felgöngyölítő kemma.hu hírportálnak. Magdi néni sorsának rendezését a gépkocsikkal foglalkozó vállalkozó vette a kezébe, de akadályba ütközött.

Az idős asszonynak ugyanis nincsenek okiratai – egyes információk szerint magát kettős állampolgárnak vallja, más hírportálok azt írják, szlovák személyigazolványa volt. A jólelkű pár intézi az asszony lakhatását is, úgy nyilatkoztak a sajtónak – Magdi néni nem akar idősek otthonába menni.

b243474dad364fd9a30a9371dce0f04a
Magdi néni ebben a sátorban éldegél az észak-komáromi Tesco parkolójában
Fotó:  Internet, kemma.hu

A nyugdíját februártól nem tudja felvenni, okmányok hiányában. Magdi néni úgy mesélte a sajtónak, 2013-tól élt Észak-Komáromban, majd átköltözött egy idős nénit gondozni a határ túlsó oldalára, Magyarországra, Komáromba. A Pozsonyi úton elterülő bevásárlóközpont parkolójában pár hete él. Két hete van sátra, addig egy kis székén aludt, ülve. A Tesco igazgatósága engedélyt adott az asszonynak arra, hogy a parkolóban „sátorozzon”, és élelmet is biztosított számára.

A vállalkozó nem tudja, van -e az asszonynak társadalombiztosítása – írja a kemma.hu, időközben azt is kiderítették az asszony életének szálai a Galántai járásbeli Nagymácsédra vezetnek.

Portálunk felkereste Nagymácséd polgármesterét az ügyben. Dagmar Kosnáčová elmondta, a napokban a nagykövetségről telefonáltak a községházára, hogy érdeklődjenek az asszony felől. A nagymácsédi lakossági nyilvántartásban meg is találták az asszony kártyáját, mint kiderült, nem Mácsédról származik, és nem is élt sokáig a településen.

Az idős asszony Vágdebrődről (Drahovce) jelentkezett át Nagymácsédra, közel egy évet élhetett itt, és volt bejelentett lakcíme, úgy tudjuk albérletben élhetett”

- mondta Nagymácséd polgármestere, de többet ők sem tudtak hozzátenni az esethez. Továbbra is kapcsolatban állnak a nagykövetséggel és igyekszenek segíteni a Magdi néni sorsfonalának felgöngyölítését.  Vágdebrőd Nagyszombat megyében, a Pöstyéni járásban fekszik.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.