A komáromi oltóközpontba már más járásokból is érkeztek érdeklődők

2021. január 13., 19:00
Nagy Miskó Ildikó

A komáromi Agel-kórházban a héten folytatódik az egészségügyi dolgozók Covid-19 elleni vakcinával történő beoltása. Mivel az egészségügyi tárca az intézményt Szlovákia 25 oltóközpontjának egyikévé választotta, más járásokból is várják a világjárvány kapcsán legkockázatosabbnak nyilvánított munkakörben tevékenykedőket.

Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

Január 7. óta már önkéntes alapon több mint 500 egészségügyi dolgozónak adták be az ingyenes oltóanyagot, s az érintett személyek szinte fájdalommentes beoltásának második szakasza 21 nap múlva valósul meg a komáromi kórházban. Eddig javarészt az intézmény saját munkatársai estek át a vakcináción, de már más járásokból is akadtak érdeklődők.

Január 14-re további 120 főt rendeltek be a www.korona.gov.sk portálon korábban regisztrált , más járásokból érkező orvosok, egészségügyi nővérek, ápolók közül – tudtuk meg a kórház fenntartójának, az Agel Rt-nek a tájékoztatásából.

A komáromi oltóközpontba már más járásokból is érkeztek érdeklődők
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó
Az oltás kezdettől fogva az egészségügyi tárca vonatkozó utasítása alapján történik. Az arra önkéntes alapon jelentkezett saját munkatársaink után az egészségügyi dolgozók máshonnan érkező, további csoportjait is beoltjuk. Minderre jól felkészültünk, e célra három rendelőt alakítottunk ki, s jelenleg elegendő oltóanyaggal, fecskendővel és injekcióstűvel is rendelkezünk”

– tudtuk meg Miroslav Jaška kórházigazgatótól.

Hozzátette: az említett oldalon nyilvántartásba vett jelentkezőkkel egy arról szóló becsületbeli nyilatkozatot töltetnek ki, hogy a regisztráció során megadott adataik valósak, s tényleg az egészségügy területén dolgoznak. Mivel nincs joguk azok valóságtartamának vizsgálatához, csak remélik, hogy senki sem ad meg hamis adatokat azért, hogy ekképp mielőbb beoltathassa magát.

Kövesse facebook oldalunkat is!