2021. február 17., 11:25

A komáromi kórházban is beoltanák a járásbeli pedagógusokat, ha lenne elég vakcina

A komáromi járásbeli pedagógusok a Covid-19 elleni oltás kapcsán arra várnak, hogy majd a helyi kórházban működő oltóközpontban kapják meg a vakcinát, s e célból ne kelljen a legrosszabb, fekete besorolású Nyitrai járásba utazniuk. Vannak, akik nemcsak a megyeszékhelyen történő megfertőződéstől, hanem sokkal inkább a vakcina mellékhatásaitól tartanak, s még fontolgatják, hogy egyáltalán beoltassák-e magukat.

Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

Madarász Róbert, a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpont igazgatója arról tájékoztatott, hogy az oktatási minisztériumtól február 16-ig semmiféle hivatalos értesítést nem kapott a pedagógusok beoltásával kapcsolatban.

Ahogy az ismert oldalon a regisztrációt megnyitják, mindenütt nagyon gyorsan betelik a szabad kapacitás. Bízunk abban, hogy később majd Komáromban bökethetjük be az oltást, s emiatt nem kell több száz kilométert utaznunk“

– fogalmazott.

Csütörtöki Erzsébet, a gútai Corvin Mátyás Alapiskola igazgatója a Ma7.sk-nak arról számolt be, hogy iskolájuk hitoktatója, aki a járás több iskolájában is dolgozik, éppen február 17-én oltatja be magát Nyitrán.

„Továbbá két olyan kolléganőnk van, akik bár szintén a mielőbbi oltás hívei, de ez idő tájt arra nem tudnak regisztrálni a www.koronagov.sk oldalon, mert nincs szabad kapacitás. Később majd ismét próbálkoznak. Sokan pedig félnek az oltástól, s az AstraZeneca-vakcinát sem tartják a legbiztonságosabbnak. Emiatt még halasztgatják a döntésüket“ – nyilatkozta.

Andruskó Imre, a Selye János Gimnázium igazgatója a Ma7.sk-nak elmondta:

Iskolánk 41 pedagógusa közül 37-en szeretnék beoltatni magukat. Azt azonban nem tartjuk logikusnak, hogy bár a komáromi kórházban működik Szlovákia egyik oltóközpontja, mégis a célból Nyitrára vagy Pozsonyba kelljen utaznunk. A Komáromi járásban több mint 2 ezren vagyunk pedagógusok, ilyen létszámot talán érdemes lenne az itteni kórházban beoltani. Azért is, hogy ha esetleg később jelentkeznek valamilyen mellékhatások, azok ne útközben érjenek minket! Még kivárunk, mást most úgysem tehetünk, hiszen a nyitrai oltóközpontban éppen elfogytak a szabad helyek“.

Deme László, az ógyallai Feszty Árpád Alapiskola és Óvoda igazgatója elárulta: „Sajnos, mi a 18-55 év közti pedagógusainkat már nem tudtuk regisztrálni, mert mire az oktatási tárcától megkaptuk az értesítést és a linket, már nem maradt szabad időpont. Aztán szombaton újabb linket kaptunk az 55 évnél idősebb pedagógusok részére, ahová az ebbe a korosztálybe tartozó öt kolléga közül hármat sikerült regisztráltatni. Őket hétfőn Nyitrán be is oltották. Elmondták, hogy a tervezettnél későbbi reggeli kezdés után zökkenőmentesen folyt az oltás. A másik két kolléga talán majd a következő körben kerül sorra, ha azt akarja“.

A komáromi kórház a pedagógusok beoltásához már biztosította a műszaki és személyi feltételeket. E téren szorosan együttműködik a városvezetéssel.”

„Múlt szerdától rendelkezésünkre áll azon pedagógusok jegyzéke, akik érdeklődést mutattak az oltakozás iránt. Sajnos, a kórház az egészségügyi minisztériumtól eddig nem kapott arra vonatkozó ígéretet, hogy ezen intézmény részére biztosítja a szükséges vakcinakészletet“ – válaszolta Martina Pavlíková, a kórházat működtető Agel Slovakia Rt. szóvivője arra a kérdésünkre, hogy a Komáromi járásban dolgozó pedagógusok miért nem oltathatják be magukat a komáromi kórházban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.