cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2021. január 14., 13:01

A kijárási tilalom betartását ellenőrizték Kassa megyében

A járványügyi intézkedések, a kijárási tilalom betartását ellenőrizte szerdán a rendőrség Kassa megyében. A rendőrök elsősorban az autósokat vették górcső alá, akik közül néhányan figyelmeztetéssel megúszták, de olyanok is akadtak, akiket megbírságoltak. Hasonló ellenőrzések a jövőben is lesznek.

A megelőző-biztonsági akció keretében elsősorban a járások határain, a főbb útvonalakon folyt az ellenőrzés szerda délután. Közel 500, véletlenszerűen kiválasztott járművet állítottak meg. A rendőrök több esetben állapították meg a kijárási tilalom megszegését – tájékoztatott Jana Mésarová, a Kassai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egyeseket figyelmeztettek, majd visszafordítottak az állandó lakhelyük felé. Akadtak olyanok is, akik ezért a polgári védelem területén elkövetett szabálysértésért helyszíni bírságot kaptak”

– mondta a szóvivő. Hozzátette, azokat a sofőröket is megbírságolták, akik megszegték a közlekedési szabályokat. A szerdai akció során ittas vezetőkre nem bukkantak.

A rendőrség arra szólítja fel a polgárokat, hogy tartsák be a járványügyi előírásokat, maradjanak otthon.

„Amennyiben mindenképp el kell menniük otthonról, például a munkájuk miatt, biztosítaniuk kell igazolást a munkáltatótól vagy más hiteles dokumentumot, amellyel igazolják útjuk szükségességét. Arra kérjük a lakosságot, tartsák be az intézkedéseket, nemcsak a lehetséges bírságok okán, hanem elsősorban az élet, az egészség védelme miatt” – fűzte hozzá Mésarová.

A szóvivő arról is tájékoztatott, a rendőrök folytatják a kijárási tilalom és a karantén betartásának, illetve a szájmaszk viselésének ellenőrzését. Az intézkedések megszegéséért kiszabható bírság változatlan, a helyszínen 1000 euróig, szabálysértési eljárás esetén 1659 euróig terjed.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.