cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2019. szeptember 9., 16:57

A kihívás és szórakozás napja Barton

Rajongtak a gyerekek a felfújható játékokért. Élőcsocsó, szumó, snooker football vagyis megannyi eddig alig próbált játék, emellett pedig az íjászmesterségbe is beavatást kaptak a résztvevők a vasárnap délutáni sportnapon. 

pimpimpare-1-bokor-copy-.jpg
Galéria
+9 kép a galériában

Bartal Mónika szervező, a helyi Pimpimpáré Játszóház vezetője elmondta, játszóházuk 2005-ben alakult azzal a céllal, hogy a helyi gyerekeknek és fiataloknak – tágabb értelemben a régió fiataljainak – lehetőséget nyújtsanak a szabadidő hasznos eltöltésére. Ebbe sok minden belefér: kézműveskedés, kézügyességfejlesztés, az egészséges életmódra nevelés a sporton vagy az egészséges ételek megismerésén keresztül. Tevékenységük része a jótékonykodás is, de még nagyon sok pont van az alapító iratukban, amire szeretnének hangsúlyt fektetni.

„Nyitra megyéhez pályáztunk a sportnapra. Az élőcsocsót, billiárdfocit csapatban kell játszani, itt gondoltunk a fiatal családok és csoportok közti versenyre, amellyel az egységet erősítjük, a szumó megfelelő kondíciót és erőt kíván, az íjászkodással leginkább az összpontosítás és a fegyelmezettség sajátítható el. A kisebbekre gondolva lett beiktatva a programba a felfújható pónilovaglás, mozgáskészség fejlesztésére” – sorolta a sportnap nem mindennapi aktivitásait a szervező.  

Bartal Mónika még elmondta, legjelentősebb programjuk az évente megrendezésre kerülő Regionális Családi Nap, ahol a kultúrműsoroké a főszerep. „Ezeken a történelmi korokra helyezzük a hangsúlyt. Most már a vége felé járunk, tavaly a kurucvilágot idéztük meg, az idén a betyárvilágot éltük át a Kuttyomfitty társulattal és a Langaléta garabonciásokkal, akik Rózsa Sándor történeteket hoztak.  Jövőre a huszárkorral zárulnak a történelmi korokon átívelő családi napjaink, melyek a honfoglalástól indultak.

pimpimpare-1-bokor-copy-.jpg
Galéria
+9 kép a galériában
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.