2021. május 22., 15:50

A járvány a jól működő fürdőket is lenullázta

Az ország legtöbb fürdője, termálfürdője és élményparkja kifacsart anyagi állapotban van, így a fürdők vezetői és az ott dolgozók nagyon bíznak abban, hogy mihamarabb megnyílhassanak a látogatók előtt.

Thermalpark Dunaszerdahely
Fotó: Rózsár Vince

Somogyi Gábor, a dunaszerdahelyi Thermalpark igazgatója a ma7-nek elmondta, hogy a jelenlegi járványhelyzetnek megfelelő szabályozások értelmében a termálfürdők csupán tíz embert tudnak fogadni, ami a legtöbb termálfürdő számára nem kifizetődő. A dunaszerdahelyi – és más – fürdő számára is a várakozás marad. Annyi azonban bizonyos, hogyha meg is nyithatnak a fürdők, a legtöbbjük nagy területtel rendelkezik, így az éppen aktuális szabályoknak megfelelően tudják biztosítani a látogatók biztonságát. A belépés jelenlegi feltétele a negatív antigénteszt (huszonnégy órás), illetve negatív PCR-teszt (hetvenkét órás), az oltási igazolás, vagy a covid betegségen átesett igazolási dokumentum.

Hosszúra nyúlt ez a várakozási időszak, a Thermalpark munkatársai közül nagyon kevésnek köszöntük meg az együttműködést. Ennek általában több oka volt: vagy a pozíció szűnt meg, vagy az illetők elérték a nyugdíjkorhatárt, vagy nem éppen hosszútávra képzeltük el a munkát a kollégával. A társaság többségét sikerült megtartanunk. Az állandó kollégák között is voltak olyanok, akik más iparágban próbáltak szerencsét. Az idénymunkások számára jelenleg még nem tudunk pontos információkkal szolgálni. Azonban már most tudjuk, hogy van érdeklődés az idénymunkára”
– nyilatkozta Somogyi Gábor.

Anyagi szempontból a járványhelyzet teljes mértékben lenullázta a fürdő helyzetét. A vezetőség a tartalékokat élte fel, de bíznak a mihamarabbi nyitásban és a józan feltételek meghozatalában. ,,A covid automata szerint a zöld zónában is a maximális látogatói létszám az 1000 fő. Vannak olyan fürdők Szlovákiában, amelyek azonban ezzel a létszámmal sem tudnak nyitást kezdeményezni, mivel nem éri meg nekik” – informált az igazgató.

Mindamellett a dunaszerdahelyi Thermalpark számos újítást eszközölt a járvány időszakában. Teljesen megújul a hotel előtti parkolórész és az öltözők csempéjét még tavaly decemberben újították fel. Fokozatosan nyílik meg a fürdő hotelja, lassan megnyitja kapuit a szaunavilág, ahová előre kell időpontot foglalni. A fürdők fokozatosan készülnek fel a látogatókra, mert bíznak abban, hogy több ember választja majd a helyi lehetőségeket, mint a külföldre való utazást.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.