2022. február 9., 10:21

A hónap végén gigalezárás nehezíti az autósok életét Pozsonyban

​A noviny.sk írta meg, hogy a Nemzeti Autópálya-kezelő Társaság (NDS) február utolsó hétvégéjére lezárja a fővárosból észak felé kivezető út egyik legforgalmasabb szakaszát, a Sitina alagutat.

autópálya sitina
Fotó: NDS

A szakasz mindkét irányban február 25-től (péntek este tíz óra) február 28-ig (hétfő hajnali négy óra) lesz lezárva, mivel cserélik az alagút forgalmát irányító berendezéseket.

Eddig operátorok irányították az alagutak forgalmát, kamerán követték a történéseket és egy esetleges baleset vagy forgalmi dugó esetén kézzel irányították a tájékoztató berendezéseket. A felújítás után munkájukat egy automata rendszerrel pótolják majd.

Úgy az NDS, mint a pozsonyi rendőrség azt ajánlja, aki teheti, február utolsó hétvégéjén kerülje el Pozsonyt, ugyanis megépülte óta ez lesz a Sitina alagút leghosszabb ideig tartó lezárása. Kijelölnek majd egy alternatív útvonalat, de azon várhatóan óriási lesz a forgalom. A hatóságok szándékosan időzítették február végére, a tavaszi szünet kezdetére a munkálatokat, ugyanis, állítják, ebben az időszakban a szokásosnál kisebb a forgalom a fővárosban. A felújítási munkálatok költsége várhatóan 700 ezer euró körül alakul.

autópálya
Fotó:  NDS
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.