2020. január 8., 14:04

A görögkatolikus hívők 100 000 eurót gyűjtöttek össze a gázrobbanás áldozatainak

Az eperjesi görögkatolikus főegyházmegye több mint 95 000 eurót gyűjtött össze az eperjesi Munkácsi utcai gázrobbanás áldozatainak a megsegítésére.

Ezenkívül a görögkatolikus hívők 6000 eurót gyűjtöttek be azon a lakótelepen, ahol a szerencsétlenség történt. Erről Michal Pavlišinovič, az eperjesi görögkatolikus főegyházmegye szóvivője tájékoztatta a TASR-t.

Mint elmondta, az eperjesi főegyházmegye az összegyűjtött 95 040,58 eurót Eperjes város transzparens számlájára küldte. Az összeget szimbolikusan Ján Babjak eperjesi görögkatolikus metropolita adta át kedden Andrea Turčanová polgármester asszonynak.

A szóvivő hangsúlyozta: a szerencsétlenség másnapján indított gyűjtés eredetileg csak az eperjesi presbitériumon belül volt meghirdetve, de a szolidaritás hulláma olyannyira szétterjedt, hogy az eperjesi főegyházmegyéből végül 118 eperjesi egyházközség csatlakozott az akcióhoz. Hozzátette: azt a 6000 eurót, amelyet közvetlenül a szerencsétlenség után gyűjtöttek össze az eperjesi III-as lakótelepen, az érintett családok között osztották szét.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.