2021. december 29., 19:56

A gombaszögi kolostor kincsének nyomában

Újabb érdekességgel, egy kalandjátékkal várja a látogatókat Gombaszög. A játék egy szabadulószoba és a helyi értékeket, érdekességeket érintő séta keresztezése, amely során a gombaszögi kolostor kincsét keresik a játékosok.

Gombaszög, Időutazók, Koffertúra, kalandtúra
Galéria
+14 kép a galériában
Fotó: Fábián Gergely

A Gombaszög Fejlesztéséért Egyesület projektpartnerével, a miskolci Észak-Keleti Átjáró Egyesülettel a TIMETRAVEL elnevezésű Interreg-projekt keretében hozta létre Gombaszögön a kalandtúrát, melynek tesztelése 2021. december 28-án zajlott a pelsőci Dénes György Alapiskola diákjai, illetve egy miskolci csapat részvételével.

Ez egy kalandtúra, azt is mondhatnánk, egy kültéri szabadulószoba kincskereső tematikával. A játékosok egy-egy állomásnál mindig közelebb jutnak a megfejtéshez, míg végül megtalálják a Bebekek kincsét itt, Gombaszögön”

– magyarázta a Gombaszög Fejlesztéséért Egyesület képviseletében Nászaly Gábor. Hozzáfűzte, a tesztalkalom résztvevőinek visszajelzései alapján elvégzik az utolsó finomításokat a játékon, annak egyes állomásain, a játékmeneten.  „Mostantól ez a szolgáltatás foglalható. Bárki részt vehet a túrán, megkeresheti a Bebekek kincsét Gombaszögön. Előzetes foglalás után 6-10 fős csoportokat várunk” – mondta.

Gombaszög, Időutazók, Koffertúra, kalandtúra
Fotó:  Fábián Gergely

A foglalásokat üzenetben Gombaszög bármely Facebook-oldalán (a kolostor, a kemping vagy a Gombaszögi Nyári Tábor oldalán), illetve e-mailben az [email protected] címen várják.

Darázs Richárd, az Észak-Keleti Átjáró Egyesület elnöke elmondta, Miskolcon városi túrákat, rendhagyó városnéző séták, illetve Koffertúra néven kalandjátékot szerveznek. A Koffertúra a szabadulószoba és a hagyományos városi séta keresztezése, amely a helyi kulturális örökség népszerűsítéséről szól. Nemrég készült el a hatodik miskolci Koffertúra, de van egy Krakkóban és Rozsnyón, illetve most már Gombaszögön is.

Gombaszög, Időutazók, Koffertúra, kalandtúra
Fotó:  Fábián Gergely

Sikoparija Lujza, az egyesület munkatársa hozzáfűzte, kerettörténetnek mindig vannak fiktív elemei, de az a lényeg, hogy átadjanak valamit a kulturális örökségből, a résztvevők egy kicsit többet tudjanak meg a lakóhelyükről. „Itt, Gombaszögön kicsit más a helyzet, nemcsak az épített örökség része a túrának, hanem a természeti környezet is, így némileg hosszabb útvonal. Egy kicsit más volt a fejlesztés, mert nincs olyan helyismeretünk, mint otthon, de azért izgalmas volt a feladat, örülünk az együttműködésnek” – fogalmazott.

Gombaszög, Időutazók, Koffertúra, kalandtúra
Galéria
+14 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.