2019. szeptember 19., 17:02

A felújított párkányi dunai gát kerékpárútként is használható

A Duna mentén húzódó, felújított párkányi árvízvédelmi gát két kilométeres szakasza mostantól kerékpárútként is használható. A gátszakaszt csütörtökön adta át a kerékpáros forgalomnak Sólymos László (Most-Híd) környezetvédelmi miniszter. A TASR hírügynökséget a tárca sajtóosztálya tájékoztatta.

párkányi árvízvédelmi gát
Fotó: TASR

„Ez az árvízvédelmi megoldás biztosítja a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat (SVP) munkagépeinek a biztonságos áthaladást, ha javításra vagy karbantartásra van szükség. Ugyanakkor az új burkolatnak köszönhetően a védmű kerékpározásra is alkalmas lett a Párkány és a Garamon átívelő vasúti híd közötti szakaszon” – mondta Dúcz József, az SVP pozsonyi telephelyének igazgatója.

A szakemberek a bal oldali árvízvédelmi gát töltéskoronájának felületét hozták rendbe két kilométer hosszan. A felújítás összköltsége 120 000  eurót tett ki. Az SVP szakemberei már korábban helyreállították a Mária Valéria hídtól északi irányba, a Garam torkolatáig húzódó töltést. Az árkokat szigetelő fóliával bélelték ki, a töltéskoronát kaviccsal szórták be, a rézsűt pedig befüvesítették.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.