2021. szeptember 28., 16:39

A dunaszerdahelyi kórházban is felkészültek az újabb járványhullámra

Múlt héten nyitották meg a dunaszerdahelyi kórházban a Covid-osztályt, ahol a nyitást követően azonnal három pácienst kellett ellátnia az ott dolgozóknak.

dunaszerdahelyi kórház
Fotó: Archívum

Jelenleg az első fázisban van a dunaszerdahelyi kórház, kilenc készenléti ágyat helyeztek el a covid osztályon, amelyek egyelőre nincsenek ,,túltelítve”.

 A három covidos tünetekkel felvett páciensből sajnálatos módon ketten elhunytak.

A három beteg közül egy sem volt beoltva, egyikük egy nyolcvan év feletti idős hölgy, a másikuk pedig egy ötven év alatti férfi, de több járulékos diagnózisa is volt az elhunytaknak. Jelenleg egy covidos beteget látunk el, akinek már sokkal enyhébb tünetei vannak.

Folyamatosan teszteljük a kórház összes alkalmazottját, valamint a pácienseket is.

A PCR-tesztelőhelyiségben és az antigén tesztelési helyszínen is zajlik a mintavétel minden egyes nap. Tulajdonképpen hozzánk a páciensek úgy kerülnek, hogy tudjuk róluk negatívak, vagy pozitívak, így eszerint tudjuk kezelni őket” – nyilatkozta portálunknak Bock Sylvia kórházigazgató.

A kórházban a járóbeteg-ellátásban is azon pácienseket kezelik, akik negatív teszttel, vagy a covid betegségen átesett dokumentummal rendelkeznek, vagy be vannak oltva.

Olyan esettel egyelőre nem találkoztunk, hogy beoltott személy kórházi (covid)kezelésre szorult volna”

– folytatta Bock Sylvia.

A kórházban jelenleg senki sincs lélegeztetőgép-kezelésen. Az egészségügyi alkalmazottak 83%-a átesett az oltáson, akik pedig nincsenek beoltva, azokat 72 óránként tesztelik. A Dunaszerdahelyi járás lakosságának több mint a fele rendelkezik már a második oltással.

Az ötven év feletti korosztály több mint 70%-a be van oltva, és ez a lényeges, mert ők a legveszélyeztetettebb korcsoport.

A pozitivitás aránya a járásban magas, viszont nagyon sok az oltatlan gyermek. A 18 éven aluliak pozitivitásának aránya 40% (tünetmentes covidos gyerek), vagyis ez azt jelenti, hogy a még nem nagykorú gyerekek 20%-ban számítódnak bele az összmérésekbe – öt gyerek ad ki egy felnőttet, ha összeszámolják az egy hetes incidenciát.

Bock Sylvia bízik abban, hogy a helyzet nem romlik majd a járásban.

Megosztás
Címkék