2021. december 31., 15:21

A csábi Jakab Tamás testépítő sikerei

Sikeres évet zárhat a csábi testépítő, Jakab Tamás. 2021 őszén különböző angliai versenyeken ért el kiváló dobogós helyezéseket, s bizonyítani tudott mind a klasszikus testépítés, mind a 85, illetve 90 kg alatti kategóriában.

Jakab Tamás
Médialapozó
Fotó: www.cebovce.sk

A szezon első versenye szeptember 11-én az angliai Bournemouth városában zajlott a Fit-X szövetség szervezésében. Komoly felkészülést és 16 héten át tartó diétázást követően a klasszikus testépítés kategóriájában Jakab Tamás második helyezést ért el. Ezután, szeptember 18-án a walesi Newportban mérettette meg magát; a Global Bodybuilding Organisation (GBO) nevű szövetség által megrendezett versenyen két kategóriában is indult: a klasszikus testépítés kategóriájában harmadik helyezett, a 85 kg alatti testépítés kategóriájában pedig második helyezett lett.

A következő verseny, amire beneveztem, október 23-án volt, öt héttel később, úgyhogy tovább tartottam a diétát, rendszeresen edzettem, így a formám is javult.

Szinte már tradíció, hogy a Global Physique Organisation (GPO) nevű szövetség minden évben az angliai Bedfordban rendezi meg a Battle of Bedford (bedfordi csata) elnevezésű versenyt. A klasszikus testépítés kategóriában sajnos csak az ötödik helyezést értem el, a 90 kg alatti testépítés kategóriájában viszont sikerült végre az első helyet megszereznem. Ezúttal a szerencse is amellém állt, hiszen a különbség csupán egyetlen pont volt.

Ezzel a győzelemmel kvalifikáltam magam Hollandiába a Battle of Den Helder nevű versenyre, amin végül mégsem indultam, ugyanis öt héttel később lett volna, s már így is huszonkét heti diétázáson voltam túl”

– részletezte a testépítő, aki október 24-én részese volt a szezon egyik legnagyobb, GBO Europe elnevezésű versenyének. A nemzetközi megmérettetést, amelyen rengeteg amatőr és professzionális versenyző is indult, a Golbal Bodybuilding Organisation szervezte az angliai Leicester városában. Tamás ezúttal is a klasszikus és a 85 kg alatti testépítés kategóriájában versenyzett:

A kategória győztesei megszerezhették a profi kártyát, nekem ez sajnos nem sikerült, mivel mindkét kategóriában csak második lettem. A 2022-es céljaim között ez szerepel; erősebben és jobb formában szeretnék visszatérni.”

Mint elmondta, ezen a versenyen ő hódította el a verseny legjobb pózolójának járó különdíjat.

Számomra ez sokat jelent, mivel ez egy nemzetközi verseny volt, s a több mint hetven férfi versenyző közül az én szabadpózom tetszett a legjobban a zsűrinek”

– tette hozzá elégedetten Jakab Tamás, majd így folytatta:

"A legnagyobb kihívást a huszonkét hétig tartó folyamatos diétázás jelentette. Két év kihagyás után elsősorban magamnak szerettem volna bizonyítani, hogy képes vagyok a saját tudásom alapján, edző nélkül felkészülni a versenyre. Amikor elnyertem a verseny legjobb pózolójának járó díjat, úgy éreztem, hogy kifizetődött a kemény munka, a rengeteg gyakorlás, valamint a belefektetett idő és energia. Ha továbbra is keményen fogok dolgozni, még több ilyen élményben lehet részem.”

Jakab Tamás
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.