2019. augusztus 1., 10:39

A bíróság szerint is érvényes volt az érsekkétyi referendum

Bár már több mint egy éve, 2018. április 21-én tartották az akkori érsekkétyi polgármester leváltásáról szóló referendumot, a téma mindmáig terítéken van.

Érsekkétyi referendum
Fotó: Kaszmán Zoltán

Tavaly áprilisban a kétyi választópolgárok 58 százaléka élt jogával, hogy a helyi tájházba ellátogatva véleményt nyilvánítson Molnár Péter településvezető munkájáról; a 289 érvényesen szavazóból 280-an szorgalmazták a posztjáról történő eltávolítását.

A két nappal később megtartott ülésen a teljes létszámban jelen levő határozatképes képviselő-testület ugyan kimondta, hogy a népszavazás alapján Molnár Pétert visszahívják polgármesteri funkciójából, ő az eredményeket érvénytelennek és elfogadhatatlannak tartva május 28-án panasszal fordult a Nyitrai Kerületi Bírósághoz.

A háromfős bírói testület a napokban juttatta el a helyi önkormányzatnak azt a határozatát, amiben egyrészt elveti Molnár Péter panaszát, másrészt pedig érvényesnek mondja ki a szóban forgó referendumot.

Egy fontos és igazságos döntés született, amely a tisztességes kétyiek diadala. A bírósági határozat jogerős, tehát véglegesnek mondható. Jogi szempontból egy hosszú és bizonytalan időszak zárult le, mégpedig pozitív kicsengéssel. A jogi igazságszolgáltatás mellett győzött viszont a demokrácia is. Továbbá teret kaptunk a falu további jogi ügyeinek a tisztázására”

– nyilatkozta portálunknak az üggyel foglalkozó jogász, Nagy Dávid.

Megosztás
Címkék