2022. április 10., 17:31

A betegség nem válogat - Daisy története

Egy pici lány, aki olyan dolgokat él át, ami sokakat felemésztene. Rákos daganattal küzd, ami miatt a szeme világát is elveszítheti, de nem adja fel. Mert a szülei nagyon szeretik, s mert van remény a gyógyulásra. Legalábbis a dunaszerdahelyi Egri Krisztina, Daisy édesanyja ebben bízik, mert bíznia kell.

beteg kislány
Daisy-nek van esélye a gyógyulásra! Mi is segíthetünk neki!
Fotó: Egri Krisztina

Daisy története 2020. november 11-én kezdődött, amikor anyukáján sürgős császármetszést hajtottak végre. A műtét után újra kellett éleszteni a babát, de már akkor is megmutatta, hogy ő egy erős kislány, és nagyon akar. Ám nyolc hónappal később, egyik napról a másikra elkezdett nőni a szeme alatt egy duzzanat. A szülei Érsekújvárba vitték a szemorvoshoz, aki elküldte a családot Pozsonyba. Itt azt mondták nekik, hogy CT-vizsgálatra lenne szükség, de a kórházban éppen átépítés van, vigyék Dunaszerdahelyre. 

A párommal úgy döntöttünk, hogy felkeresünk egy valóban speciális klinikát, ezért Daisyt elvittük az ausztriai AKH-ba (Bécsi Általános Kórház). Ott meg is vizsgálták – CT, MRI – és mivel akkor már elég nagy volt a dudor a szeme alatt, mintát is vettek belőle. Azt mondták, két lehetőség van: vagy az, hogy Daisy születése előtt a lenyelt vér eljutott egészen a szeméig, és ott megalvadva vércsomó képződött, vagy daganata van. Két óra is eltelt, mire jött az orvos, és azt mondta, amire lelkileg nem lehet előre felkészülni: 7cm-es rákos daganat van a kicsi bal szeme alatt, amelyet csakis kemoterápiával lehet gyógyítani

– kezdte a történetüket Egri Krisztina, Daisy édesanyja.

Az orvos elmagyarázta a családnak, hogy ezt a kezelést Pozsonyban is megkaphatja a kicsi. Hat hónappal a kezelés kezdete után újra CT-re mentek, az eredmények sokkal jobbak voltak, de a sebészek még mindig nem tudták megműteni.

Protonkezelésre várva

Krisztina szeme elhomályosult, amikor arról beszélt, hogy a kemoterápia 8. hónapjában Covid-fertőzöttek lettek, ezért öt hetet ki kellett hagyniuk a kezelés két ciklusa között.

"Két hét alatt a daganat, ami már alig volt látható, 9 cm-re nőtt. Az orvos szerint azonban rossz kemoterápiás kezelést alkalmaztak, ezért nem úgy reagált a daganat, ahogy várták. Mostanra már elkezdtünk egy másik kezelést. Daisy egyébként még mindig a pozsonyi kórházban van, szeretne újra gyermekek között lenni, rosszkedvű, holott általában nagyon jó kedélyű kislány. Le is fogyott a két hónap alatt, és sokat sír. A rossz véreredményei miatt még az erkélyre sem mehet ki." – tette hozzá Krisztina. 

A család újra felvette a kapcsolatot az ausztriai kórházzal, ahol megtudták, hol van a legjobb kórházi ellátás hasonló betegek számára, de még nincs meg a megfelelő összeg a kiutazáshoz. A protonkezelés ugyan költséges, de azzal nagyobb esélye van Daisynek a gyógyulásra, mint a hazai hosszú távú kezeléssel. Egy műtét is vár még rá, a család pedig reménykedik, hogy sikeres lesz a külföldi kórházi kezelés. 

Daisynek gyűjtünk!

Krisztináék végső kétségbeesésükben osztották meg terhüket az online közösséggel. Létrehoztak egy transzparens számlát is, amelyre fokozatosan gyűlnek az adományok, és jótékonysági rendezvényeket szerveznek a kicsi megsegítésére. Dunaszerdahelyen, illetve a környező települések boltjaiban, éttermeiben is megtalálhatóak a Daisy képeivel díszített dobozok, amelyekbe várják az adományokat. A gyógyulásban reménykedve Daisy és szülei addig küzdenek, amíg erejükből telik. 

Ha szeretnének hozzájárulni Daisy gyógyulásához, erre a számlaszámra küldhetik adományaikat: SK22 1100 0000 0080 1515 7832
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.