cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2019. május 28., 12:45

7mérföldes csizmában Vásárúton - VIDEÓ

Az értő olvasás felmérésének a legjobb eszköze a meseolvasás, állítják a szakemberek. Szlovákia az európai felmérésekben a középmezőny alatt szerepel, amelyek során az értő olvasás szintjét tesztelik. A "7mérföldes csizmában heted7 országon át" elnevezésű verseny szervezői felvidéki magyar iskolások számára szeretnének olyan eszközt biztosítani, amely segíti őket az értő olvasás magasabb szintjének elérésében.

7mérföldes csizmában Vásárúton - VIDEÓ
Fotó: ma7

A 7mérföldes csizmában heted7 határon át elnevezésű gyermekeknek szóló mesevetélkedőt 13. alkalommal rendezték meg Vásárúton. A nagy író, Benedek Elek születésének 160. és halálának 90. évfordulója alkalmából az ő meséiből is válogattak a szervezők. A gyermekeknek 13 kijelölt mesét kellett elolvasniuk a vetélkedőre. A hazai magyar iskolákból 472 gyermek vett részt a versenyen, ebből 16 csapat 62 versenyzője került az országos döntőbe.

Az egész Kárpát-medencére kiterjedő döntőben Hodmezővásárhelyen csak egy csapat képviselheti Felvidéket a 16-ból. A vásárúti döntőt a SzóBeszéd stábja is figyelemmel követte.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.