2011. december 16., 10:40

2000 adag káposztalevest főznek egy óriáskatlanban Kassán

KASSA. A hagyományos karácsonyi káposztalevest idén ezer literes katlanban főzik a szakácsok Kassán. Közel 2000 adag leves készül belőle.
A tavalyi káposztaleves-eladás sikerén felbuzdulva idén háromszoros adagot főznek majd a kassai Főutcán, szombaton.

„Az angyalok küldöttei már péntek este előkészítik a hozzávalókat, hogy szombaton kora reggeltől elkezdődhessen a leves főzése a főutcai karácsonyfa alatt. Ekkora mennyiség elkészítése órákba telik majd. A szakácsoknak kukták segítenek majd a főzésben. Az érdeklődőket modern főzőműsorral szórakoztatják, amíg a káposztaleves elkészül“ - mondta a rendezvény szervezője, a kassai Turizmus társulás menedzsere, Lenka Zajacová.

A káposztaleves körülbelül délután négy órára készülhet el, akkor kezdik majd árusítani. A befolyó összeget a kassai Uralská utcai gyermekotthon kapja. A Főutcán 17 órától „Lengyel karácsony” címmel tekinthető meg a Tatranská Bukovinából származó énekcsoport fellépése. A dalárda kedvelt karácsonyi dalokkal szórakoztatják majd a közönséget.
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.