2020. július 30., 11:42

150 kilométert tekertek Tatára és vissza a szőgyéni fiatalok

Hagyomány a két testvértelepülés között az a kerékpártúra, amely mindig az Összetartozás Napja körüli időszakban valósul meg, hogy a szétszakítottság ellenére összetartson a két település ifjúsága. Az idén a koronavírus közbeszólt, így csak a szőgyéniek tekertek Tatára a napokban.

A szőgyéni Csongrády Lajos Alapiskola tanulói és pedagógusai (Szarka Andrea igazgatónő, Alt István pedagógus, Farkas Zsolt iskolaesperes, kiegészülve Méri Szabolcs polgármesterrel) tizenhatan pattantak nyeregbe.

Tatán a Fényes fürdőben táboroztak le, másnap fürödtek, sportjátékokat játszottak testvériskolájuk, a Fazekas Utcai Iskola udvarán, szétnéztek az Öreg-tó partján.

bicajosok-1.jpg

A város főterén rácsodálkoztak arra az öt méter magas, 225 tonna súlyú homokszoborra, amely az 1920-as magyar királyi címert ábrázolja. A nem mindennapi mű Monostori Ferenc szobrász alkotása. Tegnap hazafelé pokoli hőségben kerekeztek. Felfrissülésképpen megálltak Komáromnál a gokartpályán, ahol a gyerekek igazán jó időket futottak. Pár perccel sötétedés előtt sikerült hazaérniük, és az önkormányzat minden résztvevőt pizzára invitált.

bicajosok-2.jpg

Méri Szabolcs polgármester még arról tájékoztatott, hogy Szőgyénnek kisebb Interreg pályázatot sikerült nyernie testvértelepülésükkel, Tatával együtt a szokásos évi biciklitúrára. A túra tizedik évfordulójára készül erről egy kiadvány, melynek része lesz a bicikliút térképe, a két település nevezetességei, valamint az, hol érdemes útközben megállni. „A két település fiataljai többször fognak találkozni, ők fogják kijelölni az útvonalat aszerint, hogy őket milyen sportlehetőségek, látványosságok érdeklik” – emelte ki a polgármester.

Megosztás
Címkék