cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2019. december 17., 20:02

Újabb bemutatóra készül a Boráros Imre Színház

A Fülöp Antal komáromi író-publicista által Boráros Imre Kossuth-díjas színművész felkérésére írt Istennel a hazáért című egyfelvonásos dráma bemutatóját december 19-én, csütörtökön 19 órától Keszegfalu kultúrházában tartja a Boráros Imre Színház.

Galéria
+12 kép a galériában
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

A II. Rákóczi Ferenc-emlékév keretében zajló ingyenes előadást Meleg Vilmos színművész-rendező, a Nagyváradi Állami Filharmónia igazgatója rendezte. II. Rákóczi Ferencet Boráros Imre, a hozzá plátói szerelemmel kötődő Sieniawska lengyel hercegnőt Petrécs Anna, gróf Bercsényi Miklós kuruc főgenerálist Meleg Vilmos alakítja, akinek a hangján szólal meg Mikes Kelemen is. Szárnysegédként, inasként a gútai Borsó Ákos szerepel a darabban, Apagyi László pedig a fény- és hangtechnikán kívül változatos zenei betétekkel járul hozzá a korabeli hangulat megteremtéséhez.

Ma végignéztük a napjainkban is időszerű mondanivalójú, élvezetes produkció kosztümös főpróbáját, amely a Kultminor, Keszegfalva község és a Csemadok Komáromi Alapszervezete támogatásával jött létre. Kedvcsinálóként tekintsék meg fotógalériánkat, részletes tudósításunkat pedig a Magyar7 hetilap január 6-án megjelenő első számában olvashatják.

Galéria
+12 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.