2021. augusztus 21., 14:02

Restart – A kassai Thália Színház 2021/22-es évada

A járványhelyzet miatt a kassai Thália Színház a 2020/21-es évad egyetlen bemutatóját sem tudta megtartani, ezért a teljes szezon átkerül a következő, 2021/22-es évadba. Ebben összesen hét bemutató vár a közönségre, két nemzetközi koprodukció és öt önerőből készülő előadás. A bérletek már megvásárolhatók.

Kassai Thália Színház - Restart 2021/22-es évad
Fotó: TASR

Az előző időszak témája a járványra való tekintettel az Óvilág/Újvilág hívószó köré szerveződött.

Az előadások azt vizsgálják, bármilyen változás esetén mit hagyunk magunk mögött, vissza lehet-e térni a korábbi élethez, lehet-e úgy tenni, mintha semmi sem történt volna, milyen lehet, milyen lesz a régi-új Újvilág.

Ennek a témának az aktualitása nem változott, így átkerül a következő szezonba is, de egy új kifejezés is társul mellé: Restart, vagyis Újrakezdés.

Kassai Thália Színház - Restart 2021/22-es évad
Fotó:  Thália Színház

Az új szezonban két nemzetközi koprodukcióval és öt önerőből készülő előadással várja a színház a közönséget. Elsőként, a tervek szerint 2021 szeptemberében Ivan Viripajev Illúziók című mulatságos-keserű drámáját mutatják be Lévay Adina rendezésében, majd októberben Carlo Goldoni Bugrisok című komédiáját Matusek Attila rendezésében. Decemberben Dudás Péter rendezi meg Tom Sawyer kalandjait családi musical formájában vajdasági-újvidéki alkotók értelmezésében. 2022 januárjában Tom Ziegler Grace és Gloria című darabját láthatja a közönség Czajlik József rendezésében, februárban pedig Kiss Judit Ágnes Karantén című darabja kerül a Thália színpadára Forgács Miklós rendezésében. Márciusban mutatják be Lucskay Róbert-Forgács Miklós-Czajlik József: Papa, mama és a pohár (Alkoholisták gyerekei) monodrámát, amelyben angol és szlovákiai magyar alkotók dolgoznak majd együtt. Végül 2022 áprilisában Pintér Béla és Darvas Benedek népies-zenés krimiballadáját, a Parasztoperát láthatja a közönség Rédli Károly rendezésében.

Kassai Thália Színház - Restart 2021/22-es évad
Fotó:  Thália Színház

Szpisák Gyula, a Thália Színház osztályvezető menedzsere lapunknak elmondta, a bérletek ára nem változott, jutányos áron juthatnak hozzájuk az érdeklődők, viszont újdonságokat is bevezettek, ilyen a támogatói vagy a VIP-bérlet, amely különféle kiváltságokkal jár. Hozzátette, több színház is jelezte, jelentős visszaesés mutatkozik a korábbi bérletek megtartása terén, s egyelőre náluk is elég gyér az érdeklődés, az emberek kivárnak. Erre számítottak, és remélik, szeptemberben, ha a körülmények is lehetővé teszik, többen váltanak majd bérletet.

Kassai Thália Színház - Restart 2021/22-es évad
Fotó:  Thália Színház
Egyelőre telt házzal tudunk menni. Ha ez változna a COVID kultúrszemafor szerint, mi is megváltoztatjuk az ülésrendet, ha félházzal kell játszani, akkor szétosztjuk a bérleteseinket. Minden eshetőségre fel vagyunk készülve”

– mondja Szpisák Gyula hozzátéve, a járvány idején is dolgoztak, előkészítették az előadásokat, a díszleteket, rendbe tették a raktárakat, s most izgatottan várják, hogy találkozhassanak a közönséggel, már mindenkinek hiányzik a taps, a pezsgő színházi élet.

Nagyon jó kis évad ígérkezik, mindenféle műfajban megmutatkozunk. A fő feladatunk az, hogy játsszunk, tanítsunk, szórakoztassunk, és szeretnénk, ha ez beindulna, a színház élet visszatérne a normális kerékvágásba”

– fogalmaz.

Megjelent a Magyar7 hetilap 2021/33. számában.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.