cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2020. augusztus 10., 13:01

Musical készült Puskás öcsi életéről

2020. augusztus 20-án a budapesti Erkel Színházban mutatják be azt a musicalt, amely Puskás Ferenc életének egy részét dolgozza fel. A darabban 22 színész, 60 táncos és 30 gyerekszínész lép fel, összesen 21 dal hangzik el az előadáson, amelyet Szente Vajk rendezett.

Puskás musical
A Puskás Ferencről készült musical szereplői
Fotó: Polyák Attila

A beharangozó sajtótájékoztatón a darab producere, Szabó László fontosnak tartotta kiemelni, hogy ez a mű nem kizárólag focitörténet lesz, bár a labdarúgás - már csak Puskás személye miatt is - főszerepet kap benne. "Ez egy hőstörténet, egy sportoló legenda, egy ikon sztorija" - mondta Szabó László. A történetben benne van a hazaszeretet, a hűség, a szerelem és a barátság is."

Hosszú előkészületek után kerülhet sor az Erkel Színházban zajló bemutatóra, amelyet nem teljesen így tervezett az alkotó csapat, de a koronavírus-járvány itt is közbeszólt. Az eredeti terv az volt, hogy Budapesten a Hősök terén mutatjuk be a darabot, de erre most nem kerülhet sor. Így kerültünk be az Erkel Színházba, az augusztus 20-i első két előadást (15.00 és 19.00 lesz a kezdés) inkább előbemutatónak nevezném"

 - mondta Szabó László.

Nagyon reméljük, hogy hamarosan tényleg kivihetjük a produkciót szabadtérre, stadionokba, ahol több ezer néző élvezheti az előadást."
Puskás házaspár
Puskás Ferencet Veréb Tamás, feleségét pedig Kovács Gyopár játssza
Fotó:  Polyák Attila

A musical rendezője Szente Vajk lesz. Ő személyes élményét osztotta meg a bemutató kapcsán. Szente nagyapja ma is él, 90 éves. A rendező gyerekkorában nagypapája mellett rengeteget dolgozott a kertben, a fóliasátorban, ahol a megtermett paprikákból állítottak össze labdarúgócsapatot. Mondanunk sem kell, hogy a legnagyobb paprika volt Puskás Ferenc. "Az Aranycsapat teljes egészében szerepet kap ebben a darabban" - mondta Szente Vajk, aki elárulta, hogy két fiktív szereplője lesz a musicalnek. Az egyik ilyen fiktív szereplő Vörös elvtárs, Puskás Ferenc legnagyobb ellensége, a másik egy fiatal nő, Klára, aki plátói szerelmet táplált Puskás Ferenc iránt. Vörös elvtársat Szabó P. Szilveszter, Klárát Gubik Petra alakítja.

Puskás Ferenc 70 évvel ezelőtt, 1945. augusztus 10-én kapott egy levelet, amelyben - életében először - meghívták a magyar labdarúgó-válogatottba. Tíz nappal később, 1945. augusztus 20-án Puskás pedig bemutatkozott a magyar nemzeti csapatban - az osztrákok elleni 5-2-es győzelemmel végződött meccsen egyben megszerezte első válogatottbeli gólját.

A musical 1937 és 1960 között játszódik. 1937-ben Puskás Ferenc 10 éves volt, ekkor igazolta le őt a Budapesti Honvéd csapata. 1960-ban a Real Madrid-Eintracht Frankfurt BEK-döntőben (Glasgow-ban) Puskás Ferenc négy gólt lőtt Glasgow-ban. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.