2020. április 14., 12:17

Márai Sándor Kalandja a kassai Thália Színház előadásában ma este az M5 csatornán

A színházi évad első darabjaként Márai Sándor Kaland című polgári drámájával ünnepelte megalakulásának jubileumi, 50. évfordulóját a kassai Thália Színház. A klasszikust a színház alapító-rendezője Beke Sándor vitte színpadra, aki öt évtizede a helyi ipari szakközépiskola tornatermét átalakítva alapított magyar színházat a Márai városában.

thalia-marai-6-.jpg

A Kaland a szerelem, a hivatástudat, az odaadás, a hűség és a hűtlenség megbüntetésének drámája.

A történet egy budai villa orvosi rendelőjében néhány óra leforgása alatt játszódik. A boldogságot, a kalandot kereső halálos beteg főhősnőt Kiss Szilvia felvidéki színművész alakítja, férjét, Kádár doktort pedig Kelemen Csaba, az egri Gárdonyi Géza Színház színművésze.

A Márai-darabot először 1940-ben a Nemzeti Kamaraszínház mutatta be. Az előadás kassai ősbemutatója 2019. október 10-én volt, az utolsó bérletes előadást 2019. november 8-án rögzítette a szepsi székhelyű Regfilm kft.

Ezt láthatják Márai Sándor születésének 120. évfordulójára emlékezve ma este 20.30 órai kezdettel az MTVA M5 kulturális csatornáján. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.