2021. augusztus 5., 17:39

Komáromi Jókai Színház: Kijátszottuk a bérleteinket

A Komáromi Jókai Színház Mrožek: Emigránsok című darabjával hivatalosan is kijátszotta bérleteit. Nem kis kihívás volt, hogy a koronavírus által irányított évben ezzel az előadással, azon kevés színházak egyikévé vált, amelyek teljesíteni tudták az igéretüket a felnőtt közönség felé.

jókai
Fotó: Komáromi Jókai Színház

Amikor nem lehetet színpadon állni, húsz kisfilmet forgattak le a diákok számára, a Youtube-ra felolvasó színházi előadások kerültek és a Felvidéki költők társasága címmel több mint húsz videó került fel, amelyben szlovákiai magyar költők verseit adták elő a színművészek.

Pataki András rendezésében Kiss Domonkos Márk és Gál Tamás szereplésével bemutatott Mrožek Emigránsok című darabja egy elgondolkoztató rendkívül aktuális témát boncolgat a színpadon.

Húsba vágó és lélekbe markoló kérdéseket feszeget a hazájukat különböző okokból elhagyó emberekről. Valahol idegenben, egy föld alatti pincében élő értelmiségi figura és egy munkás sorsát mutatja meg az előadás a szabadság és a rabság kérdéskörét járva körül, felvillantva az emigrációs lét fájdalmas igazságait. A párhuzamos magányban élő két ember sorsának ábrázolása közben az író valójában egyik figurának sem ad teljes mértékben igazat: hol az egyikük, hol a másikuk igazságát érzi erőteljesebbnek a néző. Sławomir Mrožek darabja különösen aktuális ma, amikor világjelenségként éljük meg, hogy emberek sokasága más országokban igyekszik a jobb élet reményében boldogulni, új identitást találni.

Jegyek még kaphatóak az augusztus 5-én (Jókai bérlet), 6-án (Madách bérlet) és 7-én (Csokonai bérlet) 19 órai kezdettel, illetve augusztus 8-án (Lehár bérlet) 15 órai kezdettel bemutatott előadásokra. A jegyek megvásárolhatók online a https://jokai.interticket.sk/ oldalon; személyesen a jegypénztárban, vagy pedig Bartha Zoltánnál a +421 (35) 7908112 telefonszámon, illetve e-mailben a tiket@jokai.sk címen.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.