2023. december 9., 10:36

Kell egy grund

November elkényeztetett, hisz megleptek azzal, hogy eljutottam arra a darabra is, amire nagyon vágytam. Amiről mindenki beszél. Boka, Nemecsek, Áts Feri, a híres nevezetes Gitt-egylet és egy letűnt kor mai, örök érvényű igazságokkal. A dalok pedig csak vittek, vittek magukkal a Jókai Színházban… 

Pál utcai fiúk
Fotó: Dömötör Ede

A Pál utcában jártam, ahol példát kaptam barátságból, emberségből, árulásból, szenvedésből, hőssé válásból. Egy történet, amit nem lehet megunni. Mind a mai napig emlékszem arra, amikor fiamnak hangosan olvastam fel annak idején az egész könyvet, a magyar irodalom egyik gyöngyszemét. Olyan átéléssel, hogy amikor Nemecsek haldoklott, elcsuklott a hangom a sírástól… Most is féltem ettől a jelenettől. És az a bizonyos gombóc most is ott volt a torkomban. Szerencsére ott volt a színpadon az ifjonti erő és a világmegváltás, kicsiben. Elvégre: „Mért félnénk, mért élnénk, ha nem egy álomért.” 

Megjelent a Magyar7 2023/48.számában.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.