lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2023. május 18., 18:36

Erős évadzárás a Tháliában

Brodway musical-lel zárja az évadát a kassai Thália Színház, melyet a teátrum igazgatója Czajlik József rendezésében láthat hamarosan a kedves közönség.

Színházi tábor, meghívó
Fotó: Thália Színház

Az élőzenés előadás a nő-férfi kapcsolatot dolgozza fel, hol humorosan, hol provokatívan. A megszámlálhatatlan karaktert a színház négy nagyszerű színésze (Dégner Lilla, Varga Lívia, Madarász Máté, Rubóczki Márkó) személyesíti meg a színpadon, már-már csodával határos módon. Az ígéretes zenés darab bemutatója május 25-én lesz, melyet 6 repríz követ majd.

Bérletek átnevezése – Tisztelgés az égi társulat előtt

A színház vezetősége úgy döntött, hogy tisztelegve az égi társulatba átszerződött kollégák emlékének átnevezi a bérletrendszer összes bérletét. Az átnevezés a széles publikum bevonásával történik majd és szavazás alapján kialakított sorrend szerint változnak meg a megszokott elnevezések.

A szavazás lehetőségeiről a szociális hálón, hírlevélben és a színház honlapján lesz elérhető bővebb információ az elkövetkező hetekben.

INNO THEATER CAMP – A TÁBOR, amely eltér a megszokottól

A színház egy olyan tábor szervezésén dolgozik, amely egyedülálló az országban. A színészet mellett népszerűsíteni szeretne a fiatalok körében minden olyan szakmát, amelyek nélkül az előadások nem tudnának megszületni, működni. Kellékes, fény- és hangtechnikus, díszletépítő, tervező, ügyelő, súgó. Szakmák, amikről keveset tudunk, és hiány van belőlük a munkaerőpiacon.

Szeretettel vár tehát a színház minden 15 éven felüli fiatalt, akit érdekel a színház világa!

Színészpalántákat, technikai beállítottságú és kreatív, kézműves embereket is. A táborban a legjobb szakemberektől és felvidéki mesterektől tanulhatnak a jelentkezők és megismerhetnek minden folyamatot, melyek egy előadás elkészüléséig vezetnek, a tervezéstől a bemutatóig. 

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.