2021. június 19., 10:34

DRÁMA 21 - Drámapályázat

A Dialóg nonprofit szervezet 2021-ben újra drámapályázatot hirdet szlovákiai magyar szerzők részére ezúttal két kategóriában. A kategóriákat a mű célcsoportja szerint határoztuk meg, tehát a felnőtt közönség számára készülő színművek mellett szeretnénk, ha a gyermek és ifjúsági színművek is teret kaphatnának. A drámák témája és műfaja kötetlen.

magyar drám napja

Pályázni nyomtatásban és interneten még meg nem jelent, színpadon még be ne mutatott művel, illetve olyan drámai szöveggel lehet, mely nem nyert díjat korábbi drámapályázatokon, s a szerző rendelkezik a dráma felhasználás jogával.

Beadási határidő: 2021. szeptember 30.

Eredményhirdetés: 2021. december.

A szakmai zsűri mindkét kategóriában a legjobb 3 pályaművet jutalmazza, fenntartva magának azt a jogot, hogy a díjakat színvonal hiányában visszatartja, vagy az előző pályázathoz hasonlóan megosztott díjakat ad ki. 

  1. díj: 1500 euró
  2. díj: 1000 euró
  3. díj: 700 euró

A drámapályázat jeligés.

A pályaműveket két nyomtatott példányban, zárt borítékban mellékelve a szerző személyi adatait és elérhetőségeit, az alábbi címre kérjük eljuttatni: Komáromi Jókai Színház, Petőfi utca 1.  Komárno, 945 01, a borítékon kérjük, tüntessék fel: Dráma 21.

További információk a [email protected] e-mail címen.

A drámapályázat koprodukciós partnere a Komáromi Jókai Színház, a kassai Thália Színház, valamint a komáromi Egresssy Béni Városi Művelődési Központ.

A „Dráma 21” támogatója a Kisebbségi Kulturális Alap.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.