2019. július 15., 10:30

Zsigmond Kevin: a bősi szezonra mindig nagyon szép emlékekkel fogok visszagondolni!

A Slovan utánpótlásában is megfordult, majd Dunaszerdahelyre került. Játszott a magyar és szlovák alsóbb osztályokban is. A következő szezonban pedig ismét sárga-kék mezt húzhat magára. A DAC tehetségével Zsigmond Kevinnel beszélgettünk az új szezon kihívásairól.

Zsigmond Kevin
Galéria
+2 kép a galériában

Mesélj, kérlek, a kezdeti időkről, hogyan indult profi karriered?

A kezdetekben úgy indult a karrierem, hogy a dunaszerdahelyi U17-es csapat vezetőedzője, Zsákovics Tibor felkeresett engemet, hogy szeretne a csapatában tudni és ekkor igazoltam Dunaszerdahelyre. Ekkor kezdődött úgymond minden Dunaszerdahelyen, a klub átváltozásában fejlődésében is részt vehettem és rögtön megnyertük az U17-es ligát. A következő évben pedig már a DAC U18-as csapatának a csapatkapitánya voltam, ott is rúgtam 14 gólt. Ezt követően az új idényben már az U19-es csapatnál szerepeltem végig. A szezon vége felé a DAC B csapatába is benéztem, röviden összegezve így indult meg a karrierem a profi foci felé.

A DAC előbb a magyar másodosztályban szereplő Mosonmagyaróvár, majd a legutóbbi szezonban a Bős csapatának adott kölcsön. Milyen tapasztalatokat szereztél az alsóbb ligákban?

Mindkét csapatban jó tapasztalatokat szereztem, itt már nem gyerekjáték az egész, úgymond itt már a felnőtt foci az felnőtt foci. A két ország focija hasonló, óriási különbségeket nem találtam.

Az előző szezonban kimondottan termékeny voltál, 9 góllal segítetted a bősieket? Hogyan értékeled az elmúlt szezonodat?

Hát igen az előző szezon kimondottan jóra sikerült, szereztem 9 gólt és volt 16 gólpasszom is. Örülök, hogy segíthettem a csapatnak, de ugyebár elég jó csapatunk is volt, de az egyéni sikereknek a nagy részét mindig a csapat teszi ki. Radványi Miklós edző alatt nagyon sok játékidőt is kaptam és még több tapasztalatot szereztem és még jobban formába lendültem. Erre a bősi szezonra nagyon szép emlékekkel fogok emlékezni. A csapatnál nagyon sokat segítettek, nagyon segítőkészek voltak mindenben és a bősi szezonra mindig is nagyon szép emlékként fogok visszagondolni.

Szerepeltél már Magyarországon és Szlovákiában is, milyen különbségeket tapasztaltál a magyar és a szlovák foci között?

Ha ki kellene emelnem, akkor a szlovák foci keményebb, a magyar foci úgymond kifinomultabb, mind taktikailag, mind a feltételek tekintetében is. A játék színvonalában nem látok óriási különbségeket a két ország focija között.

Az új szezonban pedig ismét vendégjátékra távozol a keleti végekre, a másodosztálybeli Tőketerebes csapatához. Hogyan jött a lehetőség?

Mivel elég jól sikerült az elmúlt szezon a bősi csapattal, ezért több ajánlatot is kaptam felsőbb osztályokban futballozni. A menedzseremmel úgy döntöttünk, a Tőketerebes ajánlata lesz a legmegfelelőbb számomra, mivel a terebesi gárda az élvonalban szereplő Nagymihály B csapata is. Itt van a cserestart lehetősége is, aminek értelmében egyik héten Terebesen és ha jól sikerül, pár mérkőzés, akkor a Nagymihály cserepadjára is leülhetek. Szóval, ez nagyon megtetszett nekünk, és ezért választottuk a Tőketerebes ajánlatát. A terebesiek jelenlegi edzője a szezon felétől is figyelt már engem, úgyhogy fel volt készülve belőlem, ez pedig nagyon megszólított bennünket.

Milyen célkitűzéssel vágsz neki az új kihívásnak és mit vársz az új idénytől, ami a jövő héten startol?

A célkitűzés mindig a minél több gól és gólpassz szerzése és minél jobban szerepelni a második ligában és ezzel segíteni a csapatot.

Miben tudsz a segítségére válni a tőketerebesi csapatnak, mit tartasz az erősségednek, illetve miben kellene még fejlődnöd?

A csapatnak a segítésére abban tudok lenni, hogy hétről hétre jó teljesítményt hozok és magasan tartom a lécet. Ugyanúgy folytatom, mint eddig Bősön is, sok váratlan megoldást, sok gólpasszt hozni a csapatnak. Nagyon fiatal a csapat, szóval a fiatalos lendületet is meg kell tartani, továbbá a szabadrúgásoknál is segítségére lehetek a csapatnak, mivel volt egypár gólom szabadrúgásokból is az elmúlt szezonokban.

A DAC megkezdte az Európa-ligát a Cracovia ellen egy döntetlennel, te személy szerint mit vársz a visszavágótól? A dunaszerdahelyiektől milyen szezont vársz az új bajnoki idényben?

Nem vagyok közel most Dunaszerdahelyhez, de kerítettem rá időt és kimentem egy kávézóba, ahol pont adták a meccset és végig tudtam nézni és izgulni. Hát szerintem az utolsó félórában a Dunaszerdahely már nagyon nagy fölényben játszott, eléggé szerencsés gólt kaptak, ami a Cracoviának kedvez. Egy ilyen játékkal idegenben sima továbbjutók nálam. Szorítok a fiúknak, hiszen nem egy játékos van most a keretben, akivel játszottam is anno az ifjúsági csapatban, mint például Divkovič is, akivel a mai napig tartom a kapcsolatot. Nagyon sok sikert kívánok a csapatnak az Európa-ligában minél tovább jussanak, valamint a Fortuna Ligában remélem meglesz a bajnoki cím.

Zsigmond Kevin
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.