2019. május 30., 18:21

Világi: lehetőségeim végéhez értem, nem hiszem, hogy tovább emelném a csapat büdzséjét

Először lett ezüstérmes a szlovák élvonalban a dunaszerdahelyi DAC. A történelmi siker ellenére Világi Oszkár nem kíván az eddigieknél több pénzt áldozni a klubra. A DAC tulajdonosa erről a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt.

DAC sajtó 2019 február
Fotó: ma7.sk

Világi elmondta, elégedett a DAC elmúlt szezonjával, azt azonban elismerte, hogy nem sikerült felvenni a versenyt a sokkal több pénzből gazdálkodó, az idén megalakulásának 100. évfordulóját ünneplő, új stadiont avató Slovannal.

A két klub között az anyagiak terén mindent összevetve 10-15 millió euró lehet a különbség éves szinten – mondta el a DAC-tulajdonos.

Az elnöksége öt éve alatt hat edzőt "elfogyasztó" Világi szerint Hyballa megtartása jó döntés volt. Mint mondta, a fő kérdés az volt, hogy a német vezetőedző hisz-e a klub filozófiájában, s abban, hogy a DAC a jövőben bajnok lehet.

„Mikor ezekben a kérdésekben megegyeztünk, akkor hosszabbítottunk. Fontos volt számomra, hogy Peter elkötelezett legyen” – fogalmazott Világi, aki az év legfontosabb meccsének a zsolnaiak elleni hazai, az ezüstéremért zajló versenyfutást eldöntő párharcot tartotta, legkellemesebben azonban az idény utolsó hazai bajnokiján érezte magát, amikor a DAC 5-0 arányban győzedelmeskedett több mint tízezer ember előtt.

Kiemelte azt is, amikor tíz emberrel nyertek a bajnok Slovan ellen. „Ez nem volt egy szép meccs, de nagy küzdelem” – mondta.

A költségvetésünk évről-évre növekszik, most már 5,4 millió eurónál tartok, és amikor megvettem a csapatot, akkor ez 1,2 millió volt. Tehát én is óriási nyomás alatt vagyok, a lehetőségeimhez képest azt gondolom, hogy a végénél tartok. Nem hiszem, hogy emelném a csapat büdzséjét. Most próbálok kompromisszumokat keresni, próbálom összetartani a csapatot"

- fejtette ki Világi. 

A DAC tulajdonosa elmondta azt is, hogy tavaly azért búcsúzott el két meghatározó játékosától, Ljubicictől és Pačindától, mert ők magukat helyezték előtérbe a csapatérdek helyett, távozásuk után pedig olyan lett a DAC, mint egy nagy család.

A játékosok fizetéséről szólva elmondta: 

Ha engedem, hogy egyesek nagyon sok pénzt keressenek, akkor a többiek is megkérdik, hogy ők miért nem kapnak annyit, s akkor az egész felborul. Filozófiám az is, hogy a fizetések terén se legyenek messze egymástól a játékosok. Nagyon sok nemet mondok emiatt. Egyszerűen nem engedhetem, hogyha odajön egy játékos, olyan fizetést kérjen, ami a magyar NB I-ben esetleg normálisnak tűnik. Van azonban néhány olyan játékosom, akik kevesebb pénzért igazoltak a DAC-ba, mint az előző csapatukba, de azzal jöttek, hogy a szakmai fejlődésért cserébe így is megéri nekik a DAC-ban lenni, mert jobb játékosként tudnak innen továbbmenni. Ez sok fiatal játékosnak kihívás.”

A teljes videó ITT TEKINTHETŐ MEG.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.