Vb-t megjárt szlovák válogatottat igazolt a Szombathelyi Haladás

Ondik Gábor 2019. január 17., 18:39

A Szombathelyi Haladás hivatalos honlapján jelentette be, hogy sikeres próbajáték után Saláta Kornél a szombathelyi együtteshez igazol. A 33 esztendős szlovák válogatott védő a szezon végéig írt alá a szombathelyi klubbal.

Fotó: haladás.hu

A rutinos védő szerződése lejárta után ingyen távozott a pozsonyi Slovan együttesétől, ahol 2014 óta futballozott. A védő korábban a DAC, az orosz Rostov és Tomsk együttesében is megfordult. A felvidéki játékos korábbi pozsonyi csapattársával Priskin Tamással is együtt játszhat, hiszen a komáromi származású futballista a Fraditól kölcsönben szerepel Szombathelyen.

A rutinos védő a 2010-es világbajnokságon a szlovák válogatott tagja is volt, a Paraguay elleni csoportmérkőzésen 83 percet játszott is.

„A maribori edzőmérkőzésen jól éreztem magam a csapatban, jól is játszottunk, gólokkal nyerhettünk volna. Úgy láttam, a Haladás nem egy kiesőcsapat, több van benne, mint amit ősszel produkált. Priskin Tamást régóta ismerem, tőle korábban már informálódtam a klubról, s mivel jókat mondott, úgy döntöttem, első körben fél évre aláírok. Számomra is egy kihívás, de hiszek benne, hogy kiharcoljuk a bennmaradást. ” - idézi a klub honlapja a rutinos védőt

,,Noha a maribori edzőmérkőzésen csak egy félidőt játszott Saláta, ennyi idő alatt is jó benyomást tett a szakmai stábra, jól futballozott, és remekül irányította a védelmet. Tapasztalt, rutinos, sok nagy csatát megélt játékos, aki nagy segítségünkre lehet tavasszal. Rajta kívül még egy belső védőt szeretnénk igazolni.” - nyilatkozta az új igazolásról Tóth Miklós a Haladás ügyvezető igazgatója.

Képgalériánk:
Fotó: haladás.hu

0 HOZZÁSZÓLÁS