lapajánló
Sodródó magyar szavazók, a 30 ezüst ára és a lélek csillanása
Magyar7 - 17. száma
2021. március 9., 10:28

Várhatóan nem lesznek nézők az olimpiai váltófutás rajtjánál

Várhatóan nézők nélkül veszi kezdetét március 25-én az olimpiai váltófutás Fukusimában.

Olimpiai láng Japán
Megérkezett az olimpiai láng Japánba
Fotó: Tomoko Hagimoto

A Jomiuri című japán napilap értesülései szerint bár a lángváltó startjánál nem lehetnek majd érdeklődők - noha eredetileg 3000 ember részvételével zajlott volna a ceremónia -,

a tervek szerint a későbbiekben engedélyezik a nézőknek, hogy élőben, az utak mellől vegyék szemügyre az ötkarikás játékok egyik legfontosabb jelképét.

A nagy rajt és a váltófutás pontos részleteinek kidolgozása még folyamatban van

- mondta a szervezőbizottság szóvivője.

A játékok szervezői február végén azt kérték, hogy az érdeklődők lehetőleg online kövessék nyomon az olimpiai láng útját, de aki mégis a helyszínen akarja látni, az viseljen maszkot és tartózkodjon a kiabálástól és ujjongástól, hogy ezzel is gátolják a koronavírus terjedését.

A 121 napos váltófutás Fukusimában rajtol, ahol Japán történetének legnagyobb nukleáris balesete történt tíz évvel ezelőtt. Nagyjából tízezer ember viszi majd az ötkarikás játékok szimbólumának számító lángot, amely bejárja a távol-keleti ország mind a 47 prefektúráját, mielőtt július 23-án megérkezik a tokiói megnyitó ünnepségre.

A szervezők ugyanakkor fenntartják a jogot arra, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a váltófutás bizonyos szakaszait menet közben töröljék, illetve zárt körűvé tegyék, hogy azon csak a lánggal futók vehessenek részt.

A tokiói olimpiára a tervek szerint július 23. és augusztus 8. között kerül sor.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.