2019. május 1., 12:30

Új kihívásokra vágyik Alonso

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso úgy kihívásokra vágyik, ezért az idei Le Mans-i 24 órás verseny után otthagyja a megbízhatósági (endurance) világbajnokságot.

Fernando Alonso
Fotó: TASR/AP

Csapata, a Toyota bejelentése szerint a 37 éves pilóta a június 15-16-i franciaországi versenyen vezeti majd utoljára a gyártó autóját, amellyel tavaly - a svájci Sebastién Buemivel, valamint a japán Nakadzsima Kazukival együtt - megnyerte a világ három legjelentősebb autóversenye (triple crown) között számon tartott megbízhatósági viadalt.

Alonso következő célja a május 26-án sorra kerülő indianapolisi 500 mérföldes futam megnyerése, ugyanis a triple crown versenyei közül már csak az hiányzik a gyűjteményéből, miután diadalmaskodott a Forma-1-es Monacói Nagydíjon és a Le Mans-i viadalon. Az autósport történetében eddig csak egyetlen pilóta, a brit Graham Hill volt képes arra, hogy mindhárom trófeát megszerezze.

A spanyol versenyző a Toyotát nem hagyja ott, és várhatóan rajthoz áll a jövő januári szaúd-arábiai Dakar-ralin.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.