Új, fiatal igazolások a DAC-ban

Ondik Gábor 2019. június 16., 16:11

A dunaszerdahelyi DAC újabb játékosokkal erősítette meg keretét az új bajnoki idényre. Egyrészt Peter Hyballa vezette együttes fiatal, szlovák U21-es válogatott támadóval erősített. Másrészt, U20-as világbajnoki aranyérmesként térhet vissza Dunaszerdahelyre a sárga-kékek ukrán válogatott védője Danylo Beskorovainyi, aki a korosztályos vb-n csapata egyik legjobbja volt.

Péntek délután a DAC hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 20 esztendős ukrán védő Danylo Beskorovainyi a sárga-kékek első nyári szerzeménye. A fiatal tehetséges védő már tavaly a DAC játékosa lett, de akkor szinte azonnal kölcsön is adták a zempléni Nagymihály együttesének, hogy minél több játékpercet töltsön az élvonalban.

A tehetséges védő a tegnap véget ért U20-as világbajnokságon aranyérmet szerzett az ukrán válogatottal. A 20 esztendős védő 2021 júniusáig írt alá a csallóközi együttesnél. Dunaszerdahelyre igazolása előtt ukrán csapatokban szerepelt, mint az FC Kovel-Volyn és az FK Voliny Luck, majd a litván FK Atlantas Klaipėda együttesében. Legutóbb kölcsönben volt a zempléni Nagymihály játékosa ahol 28 mérkőzésen lépett pályára és egy gólpasszt is kiosztott.

Beskorovainyi a tegnap véget ért Lengyelországban zajló U20-as világbajnokságon aranyérmet szerzett az ukrán korosztályos válogatottal. A fiatal védő a tornán egy percem sem hagyott, mind a hét mérkőzésen pályára lépett. Az ukránok végül a döntőben hátrányból fordítva 3-1-re legyőzték Dél-Korea legjobbjait és ezzel az ország történetében először lett U20-as világbajnok Ukrajna.

Aranyosmarótról igazolt támadót a DAC - hivatalos

Újabb fiatal tehetséggel kötött szerződést a DAC. A sárga-kékek legújabb szerzeménye a szintén élvonalban szereplő Aranyosmarót 18 esztendős támadója Jakub Švec.

Képgalériánk:

A tehetséges támadó idén robbant be az aranyosmarótiaknál, hiszen 26 mérkőzésen kapott lehetőséget a bizonyításra. Ez összesen 1242 játékpercet jelentett a fiatal támadónak, amit végül öt góllal hálált meg. Az élvonalban 2017 novemberében, tizenhét évesen debütált, a Nagymihály ellen. Ezidáig 28 Fortuna Liga-mérkőzésen lépett pályára.

A szlovák U21-es válgotott játékosa a DAC második nyári szerzeménye Danylo Beskorovainyi után.

„Úgy érzem, a DAC-hoz való átigazolásommal egy magasabb szintre léptem. Nemcsak labdarúgóként, hanem emberként is fejlődni szeretnék. Érzem, hogy a karrieremben előrelépésre van szükségem, s úgy gondolom, erre a DAC lesz a megfelelő hely. Az új környezetben is szeretném folytatni azt, amit elkezdtem, s egyre jobb akarok lenni. Szép lenne már az új szezonban hozzájárulni a csapat a bajnoki címéhez, s főként ahhoz, hogy az Európa-liga csoportkörébe jussunk. Minden egyes edzésen fejlődni szeretnék, s meg vagyok győződve arról, hogy a DAC kiváló edzőinek vezetése alatt ez sikerülni is fog. Már nagyon várom az új tapasztalatokat, s azt a kihívást, hogy bebizonyítsam magamnak, hogy egyre jobb és jobb lehetek. Hiszem, hogy elérhetek mindent, amire vágyom.”- nyilatkozta a sárga-kékek legújabb igazolása.

Forrás: fcdac.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS