lapajánló
Sodródó magyar szavazók, a 30 ezüst ára és a lélek csillanása
Magyar7 - 17. száma
2023. április 5., 15:42

UEFA-kongresszus: Újabb négy évre Ceferin az elnök, Csányi Sándort újraválasztották FIFA-alelnöknek

A következő négy évben is Aleksander Ceferin lesz az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke - döntöttek a tagszervezetek képviselői a szervezet Lisszabonban zajló szerdai tisztújító közgyűlésén.

Aleksander Cerefin
Fotó: Eurosport Romania hivatalos Facebook-oldal

Az 55 éves szlovén sportvezető harmadik mandátumát kezdheti meg, miután ellenjelölt nélkül, egyhangúlag megválasztották.
Ceferin 2016 szeptembere óta vezeti az UEFA-t, 2019-ben - szintén ellenjelölt nélkül - újraválasztották.

Első alkalommal az eltiltott és a tisztségről 2016 májusában lemondó Michel Platini utódjaként lett az európai szövetség első embere.

Az UEFA elnökeként Ceferin automatikusan a nemzetközi szövetség (FIFA) alelnöke is marad egyben.

Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökét újraválasztották a nemzetközi szövetség (FIFA) alelnökévé az európai szövetség (UEFA) csütörtöki tisztújító kongresszusán, Lisszabonban.

Az MLSZ vezetője az UEFA alelnöke és a végrehajtó bizottság tagja sem maradhatott, mert egyrészt március 20-án betöltötte 70. életévét, másrészt az új szabályok szerint nem is lehetne egyszerre UEFA- és FIFA-alelnök.

A FIFA alelnöki posztjáért Csányi mellett Ari Lahti, a Finn Labdarúgó Szövetség elnöke indult, ám utóbbi a szavazás előtt közölte, visszalép a jelöltségtől.

A magyar sportdiplomatát így egyhangúlag FIFA-alelnökké választották.

Csányi Sándor a 2015-ös bécsi kongresszus döntése nyomán lett az UEFA végrehajtó bizottság tagja, míg a nemzetközi szövetség (FIFA) tanácsába 2017 áprilisában került be. A FIFA alelnökévé először 2018 februárjában választották meg.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.