Trükköztek a sorsolásnál Platiniék

ma7 | MTI 2018. május 18., 16:20

Michel Platini egy interjúban bevallotta, trükköztek az 1998-as franciaországi labdarúgó-világbajnokság sorsolásánál, hogy a házigazda, valamint a nagy favorit, címvédő brazil együttes csoportelsőségük esetén csak a döntőben találkozhassanak.

Fotó: TASR

„Amikor a lebonyolítást terveztük, egy kis trükköt hajtottunk végre” - fogalmazott a France Bleu rádióállomásnak Platini, aki a szervezőbizottság vezetője volt.

A brazilok az A, a franciák a C jelű négyes élén végeztek a csoportkörben. Előbbiek a chilei, dán és holland együttes legyőzésével jutottak döntőbe, míg a házigazdáknak a paraguayi, az olasz és a horvát válogatotton keresztül vezetett az útjuk a fináléig. A franciák a Stade de France-ban Zinédine Zidane két fejesgóljával és Emmanuel Petit találatával 3-0-ra diadalmaskodtak.

Platini később az európai szövetség (UEFA) elnöke lett, ám 2015-ben korrupció gyanúja miatt eltiltották, akárcsak a nemzetközi szövetség korábbi elnökét, Joseph Blattert - aki az 1997-es marseille-i sorsolást főtitkárként felügyelte. Blatter szóvivője nem reagált a nyilatkozatra.

0 HOZZÁSZÓLÁS