2023. február 13., 17:25

Török-szíriai földrengés: Egyperces gyászszünetet rendelt el az UEFA

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn bejelentette, hogy egyperces gyászszünettel kezdődnek majd az eheti európai kupamérkőzések a Törökországot és Szíriát sújtó földrengések áldozatainak tiszteletére.

UEFA
Fotó: UEFA hivatalos Facebook-oldal

A Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában és a Konferencia-ligában is egyperces néma tiszteletadással adóznak a résztvevők a földrengés áldozatai előtt, közben a "veletek vagyunk" felirat fog megjelenni a kivetítőkön arab és török nyelven.

A szervezet továbbá engedélyezi a játékosoknak és a játékvezetőknek, hogy fekete karszalagban lépjenek pályára.

Az UEFA a múlt héten megerősítette, hogy 150 ezer eurót adományoz a Török Labdarúgó Szövetségnek és további 50 ezer eurót egy török segélyszervezetnek.

A 7,8-as erősségű földrengésben és utórengésekben érintett Gaziantep és Hatayspor csapata visszalépett a török bajnokság legfelső osztályától, amelyben így 17 csapat maradt.

Utóbbi klub múlt héten cáfolta azt a hírt, miszerint Christian Atsut, ghánai válogatott játékosát megtalálták volna a törmelékek alatt, így továbbra is eltűntként tartják számon.

A legfrisseb hírek szerint több mint 33 ezren vesztették életüket a természeti csapásban, de sajtóértesülések szerint a mentések befejezését követően ez a szám akár meg is duplázódhat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.