Tokió 2020: Nem élveznek előnyt az oltásnál az olimpikonok

2020. november 12., 13:16
ma7 | MTI

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint nem élveznek majd előnyt a koronavírus-oltás során a Tokióba utazó sportolók.

nyári olimpia, Tokió 2020
Fotó: TASR / AP

"Az első hullámban azoknak kell szétosztani a vakcinákat, akik a legnagyobb kockázatú csoportba tartoznak, azaz az orvosoknak, nővéreknek, és mindenkinek, aki életben tartja a társadalmat" - mondta a német sportdiplomata, hozzátéve, a NOB tárgyalásokat folytat gyógyszergyárakkal és szakértőkkel.

Bach részben arra reagált, hogy a japán szervezők a napokban megkönnyebbülten fogadták a hírt, miszerint a Biontech és a Pfizer cég ígéretes vakcinát fejlesztett ki.

Bach vasárnaptól szerdáig a szigetország fővárosában tartózkodik majd, ez lesz az első útja Japánba azóta, hogy a NOB márciusban elhalasztotta a játékokat.

A sportvezető korábban kiemelte: a szervezőbizottság jelenleg is dolgozik egy olyan intézkedéscsomagon, amely révén a járvány közepette is le lehet bonyolítani a világ legnagyobb sporteseményét.

Az olimpiát idén nyárról a 2021. július 23. és augusztus 8. közötti időszakra ütemezték át, ezt követően augusztus 24-től szeptember 5-ig következik majd a paralimpia.
 

Kövesse facebook oldalunkat is!