2018. május 9., 16:03

Több mint kétszáz ministráns focizott Farnadon

A Jópásztor Alapítvány, a Pázmaneum Társulás és a Farnadi Katolikus Egyházközség szervezésében került megrendezésre május 8-én Farnadon a felvidéki magyar ministránsok focitornája Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök fővédnöksége alatt.

Farnadi focitorna
Galéria
+11 kép a galériában

A focitornára, amelyet immár 12 éve rendeznek meg, ezúttal rekordszámú, 210 ministráns érkezett és 23 lelkiatya. A rendezvény, a hagyományokhoz híven, szentmisével kezdődött a helyi római katolikus plébániatemplomban, melynek főcelebránsa Durčo Zoltán, a Nyitrai Egyházmegye püspöki helynöke volt.

A szentbeszédet Tál Zoltán keszthelyi plébános, a Veszprémi Egyházmegye ministránsreferense tartotta, aki a fiataloknak a közösség küldetésének fontosságát, az összetartozás erejét, a csapatszellem igazi ajándékát emelte ki.

A szentmise végén Farkas Zsolt atya bemutatta a Brenner János kupát, melyet erre az alkalomra készíttetett a Jópásztor Alapítvány és a Pázmaneum Társulás, ezzel is őrizve Boldog Brenner János emlékét. A ministránsokat pedig meghívta a VII. Felvidéki Ministráns Olimpiára, melyre augusztus 8-11. között kerül sor Szőgyén községben.

A futballpályán folytatódott a focinap, ahol a regisztrálás és a sorsolás után megkezdődtek a mérkőzések. Három korcsoportban harminc csapat mérte össze erejét. A nap folyamán a 76 mérkőzésen 277 gólöröm született.

Idén, aki a döntőbe jutva a legnagyobb gólaránnyal nyert, megkapta a Brenner János vándorkupát, melyet Karaffa János, a Pázmaneum elnöke nyújtott át az erre érdemes csapatnak.

A jelenlevő lelkiatyák is magukra öltötték a sportfelszerelést, hiszen nagy hagyománya van, hogy a Vatikáni csapat is kiáll a legidősebb ministránscsapat ellen.

A mérkőzések végeredményei:
A „Kicsik” kategóriában tizenkét csapat mérkőzött.
1. Nagytúr
2. Érsekújvár „B”
3. Érsekújvár „A”
A „Középső” kategóriában nyolc csapat mérte össze erejét:
1. Szőgyén „A”
2. Nagymácséd
3. Farnad
A „Nagyok” kategóriában tíz csapat mérkőzött:
1. Ipolyszakállos
2. Ipolyhídvég
3. Zsitvabesenyő

A Brenner János vándorkupát a szőgyéni „A” csapat vihette haza. Ők a DAC egy hazai bajnoki mérkőzésére nyertek belépőjegyet. Minden játékos ajándéktollat és Brenner János emléklapot vihetett haza. A hazaiak gulyással kedveskedtek a játékosoknak és a vendégeknek, és közel ötszáz palacsinta fogyott el a focipályán ezen a napon a Farnadi Egyházközség szorgos önkénteseinek jóvoltából.

Sárai Attila helyi plébános mellett Farkas Emese volt a rendezvény motorja.

A rendezvény támogatója volt a Magyar Kormány, a Jópásztor Alapítvány, a Pázmaneum Társulás, Kiss-Rigó László püspök, Csáky Pál EP-képviselő, Farnad Önkormányzata, a nagyölvedi pékség és Vígh Gábor szőgyéni polgármester.

-nns-

Farnadi focitorna
Galéria
+11 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.