2024. augusztus 7., 19:04

Tisztelgés a nagyok előtt: a MOL Aréna portréképei - VIDEÓKKAL

A DAC futballklub megalakulásának 120. évfordulója alkalmából a MOL Aréna beton oszlopain portréképek lesznek láthatóak, amelyekkel a klub 120 éves múltja és legendás alakjai előtt fognak tisztelegni. A portréképek az aréna AB és BC bejáratainál található lelátók oldalfalát díszítik majd. A képeket az MNU creative solutions művészei tervezték, és előreláthatóan idén szeptemberre fejeződik be a projekt. 

DAC falfestés

Nagy Krisztián PR-menedzser és sajtófőnök stábunknak elmondta, miért döntöttek amellett, hogy a klub jelentős személyiségei előtt ilyen módon tisztelegnek. Kitért arra is, hogy kik azok a személyek, akik láthatóak lesznek a stadion betonoszlopain. Az előkészítő stáb arra is figyelt, hogy több korszak is le legyen fedve, és hangsúlyozta, hogy az egyik fal a szurkolók előtt fog tisztelegni.

Ez egy hosszabb folyamat volt, hiszen nagyon sok mindenkit ki lehetne ide festeni. Nagyon sok olyan személyiség volt a DAC történelmében, aki megérdemelné, hogy itt a falon megjelenjen, de korlátozott volt a lehetőség, mennyien férhetnek fel. Ezért muszáj kiválogatni az igazán legnagyobb személyiségeket. Nagyon fontos megemlíteni, hogy az egyik falon a szurkolók vannak, akik nagyon fontosak számunkra, mondhatni kulcsszereplői a klubnak, így a négyből az egyik falat nekik dedikáltuk.
Videó:  ma7

Dénes Gábor és Németh Zoltán, az MNU creative solutions alkotói stábunknak elmondták, mennyi időbe telt a szervezés, milyen módszereket alkalmaztak a festés során, és kitértek arra is, hogy hányan működtek közre a portré képek festésében. 

A legbonyolultabb fázis a színezés volt, ugyanis szerettük volna meghagyni a nyers beton felületet a kép mögött, ezért nem tudtunk alá alapozni, így nagyon sokszor át kellett kenni ezeket az élénk színeket. A teljes alkotás felrajzolással együtt 12 napig tartott, ezt négy nap felvázolás és a maradék nyolc nap pedig a színezés tette ki.

A továbbiakban a szervezőkkel és művészekkel készített interjúkat és a frissen festett portréképeket láthatják. 

Videó:  ma7
Videó:  ma7
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.