lapajánló
Sodródó magyar szavazók, a 30 ezüst ára és a lélek csillanása
Magyar7 - 17. száma
2018. május 14., 20:53

Szlovák vereség az oroszoktól, döntés az utolsó körben

A dániai világbajnokság hatodik fordulójában a szlovák válogatott az egyik legnagyobb esélyesnek számító Oroszország ellen lépett jégre és az esélyesebb oroszok magabiztos győzelmet arattak a szlovák válogatott ellen, akik az utolsó fordulóban biztosíthatják be továbbjutásukat, ehhez azonban a franciák segítségére is szükség lesz.

Jégkorong VB Oroszország-Szlovákia
Fotó: TASR

A mérkőzés esélyesének számító oroszok kezdtek jobban, a találkozó 4. percében csak a szerencsének volt köszönhető, hogy a szlovák válogatott nem került hátrányba, miután Dacjuk lövését a kapuvas állította meg.

Az első harmad 9. percében újabb nagyszerű lehetőség adódott az oroszok előtt, a szlovák hátvédek Dadonovról megfeledkeztek, aki azonban nem tudta góllal befejezni az akciót. Az oroszok fölénye a 11. percben érett góllá, Marek Čiliak csak kiütni tudta korongot, amire Mamin csapott le és góllal fejezte be az akciót megszerezve a vezetést az oroszoknak.

A szlovák játékosok saját maguknak is bonyolították a helyzetet, miután saját kapujuk előtt vesztették el a korongot, de az oroszok szupertehetsége Kaprizov nem tudta kétgólosra növelni az orosz válogatott előnyét. Három perccel az első periódus vége előtt Gusev bombázott Čiliak hálójába kettőre növelve az oroszok előnyét. A 19. percben Marcinko csökenthette volna a szlovák csapat hátrányát, Šestorkin azonban útját állta a lövésnek. 

A második harmadban is az oroszok előtt adódott az első komoly lehetőség, a 26. percben Dadonov lövését ismételten a kapuvas állította meg. A folytatásban is az oroszok akarata érvényesült, azonban a szlovák csapat hálóőre Čiliak lehúzta a rolót és remek védésekkel tartotta életben csapata reményeit. Hat perccel a második periódus vége előtt Dominik Graňak kapott egy remek korongot, de az oroszok kapusának eszén ezúttal sem sikerült túljárnia. 

A záró harmadban az oroszok előtt kevesebb lehetőség adódott, de így is további két góllal tették fölényessé győzelmüket. A szlovák válogatott azonban minden dicséretet megérdemel, ugyanis nem adták fel és helyenként nyomást helyezve az orosz kapura megvolt az esélyük a gólszerzésre, azonban Buc és Sekera sem tudta a hálóba juttattni a korongot.

Az utolsó percekben a szlovák csapat lehívta hálóőrét, amit az oroszok mindkétszer kihasználtak, amint a kapu elé keveredtek. A vége 4-0-ás kiütéses győzelem lett az oroszok javára, ami azt jeleni, hogy az utolsó fordulóban a svájc-francia mérkőzés végkimenetelétől is függ a szlovák csapat esetleges továbbjutása, ehhez azonban győzni kell a biztos kieső fehéroroszok ellen. 

Oroszország – Szlovákia 4-0 (2-0, 0-0,2-0)
Helyszín: Royal Arena (Koppenhága). Játékvezetők: Lemelin (amerikai), Rantala (finn)
Gólszerzők: 11:10 Mamin (Šošnikov), 16:50 Gusev (Dacjuk, Zajcev), 58:49 Šalunov (Šošnikov), 59:44 Mihejev (Barabanov, Šalunov)
Oroszország: Šestorkin (Košečkin) – Gavrikov, Kiselevič, Nesterov, N. Zajcev, J. Jakovlev, Bereglazov, Trjamkin – Dacjuk, N. Gusev, Kaprizov – Grigorenko, Anisimov, Dadonov – Šošnikov, Šalunov, Mamin – Bučnevič, Barabanov, Kablukov – A. Michejev. Szövetségi kapitány: Vorobyov
Szlovákia: Čiliak (Rybár) – Čajkovský, Sekera, Graňák, Ďaloga, Jaroš, Fehérváry, Grman, Jánošík – Nagy, Krištof, Jurčo – Haščák, Hovorka, Bakoš – Bondra, Buc, Svitana – Cingel, Marcinko, Kudrna. . Szövetségi kapitány: Ramsay
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.