2022. május 7., 18:21

Szilágyi Áron - magyar kardvívó az ötödik Madridban

Szilágyi Áron az ötödik helyen végzett a férfi kardozók madridi világkupa-versenyén.

Szilágyi Áron kardvívás
Fotó: TASR

A háromszoros olimpiai bajnok a francia Jean-Philippe Patrice-t 15-11-re, a dél-koreai Li Dzsong Hjunt 15-10-re, majd a 2017-ben világbajnok, 2019-ben vb-ezüstérmes Szatmári Andrást 15-11-re verve jutott el a legjobb nyolcig, ahol 15-14-re kikapott az olasz Luca Curatolitól.

A Tokióban Szilágyival és Szatmárival együtt csapatban bronzérmes Gémesi Csanád egy mérkőzést nyert, a válogatottal ugyancsak ötkarikás dobogós Decsi Tamás pedig a főtábla első fordulójában kikapott - a viadal honlapja szerint.

A női kardozók a tunéziai Hammametben versenyeznek a hétvégén. Legjobb magyarként Pusztai Liza kilencedik lett. A japán Ozaki Szeri ellen 15-14-re nyert, majd a német Lea Krügernél 15-12-re bizonyult jobbnak, a 16 között pedig 15-14-re kikapott a japán Kobajasi Kanaétől.

A főtáblán még egy magyar, Katona Renáta vívhatott, ő az első fordulóban vereséget szenvedett a négyszeres egyéni világbajnok ukrán Olga Harlantól.

Mindkét helyszínen csapatversenyt rendeznek vasárnap.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.