2019. április 22., 13:59

Szerda este ismét bajnok lehet a Barcelona

Az FC Barcelona megvédi címét a spanyol labdarúgó-bajnokságban, amennyiben a 34. forduló első, keddi játéknapján győzni tud az Alavés otthonában, majd szerdán az Atlético Madrid kikap házigazdaként a Valenciától.

FC Barcelona
Fotó: TASR

A listavezető katalánok és a második helyezett fővárosiak hasonlóan jó formában vannak: az előző tíz bajnoki mérkőzésen előbbiek 26, utóbbiak 24, a legutóbbi öt fordulóban pedig 11, illetve 12 pontot szereztek.

Az Alavés éppen öt forduló óta nyeretlen, legutóbbi öt hazai meccsén sem tudott győzni a La Ligában, a 26. bajnoki aranyérmére hajtó Barcelonával szemben pedig 2005-ben tudott pontot szerezni, ezért is nagyon valószínű, hogy vendégsiker születik.

Az Atlético Madridot a hazai pálya segítheti, ám a Valencia is remek formában van, az idegenbeli eredmények alapján számolt tabellán az előkelő negyedik helyen áll, ráadásul minden pontra nagy szüksége van, hogy az idény végén megszerezze a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik pozíciót.

Amennyiben négy fordulóval a vége előtt 12 pontos különbség alakul ki a két csapat között, matematikailag is biztossá válik a Barcelona címvédése, mert az egymás elleni eredményei kedvezőbbek az Atléticóval szemben.

A harmadik helyezett Real Madrid a negyedik Getafe vendége lesz. A szezon két meglepetéscsapata találkozik egymással Madrid elővárosában a forduló csütörtök esti zárómérkőzésén: a Getafe várakozáson felüli remek szereplése a pozitív, az öt idény alatt négy Bajnokok Ligáját nyert Real gyengélkedése viszont a negatív meglepetés kategóriájában tartozik.

Az 1983-ban alapított Getafe CF a 15. szezonját tölti az élvonalban, és története legeredményesebb szereplésére készül, eddigi rekordja ugyanis a 2013-as hatodik helyezés volt. Amennyiben sikerülne megőriznie a negyedik pozíciót a Valenciával és a Sevillával szemben, automatikusan főtáblás lenne a BL-ben, ami anyagilag soha nem látott lehetőségekhez juttatná a klubot.

Korábbi sikeredzője, Zinédine Zidane márciusi visszatérése óta a Real Madrid egyre jobb formába kerül, bár a legutóbbi tíz fordulóban ugyanúgy 19 pontot szerzett, mint aktuális ellenfele. A Getafe 2004-ben jutott fel először a spanyol élvonalba, azóta ötször győzte le a Realt, négyszer hazai pályán, legutóbb 2012 augusztusában.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.